Dinsdag 29 mei 2018

Nederlandse volleybalsters: mooie aftrap in Apeldoorn

Nederlandse_volleybaldames_2018.jpg

Noteer: de zesde overwinning van de Oranje volleybaldames in zeven wedstrijden in de Volleybal Nations League. In Apeldoorn werd het 3-0 tegen Polen.

Apeldoorn heeft dinsdagavond een mooie 3-0 van de Nederlandse volleybaldames kunnen aanschouwen in Polen. De zevende wedstrijd in de Women's Volleyball Nations League leverde Oranjes zesde zege op. Setstanden: 25-22, 25-22 en 27-25.

Volleybalsters driemaal in Apeldoorn
Nederland heeft nu 17 punten uit 7 wedstrijden en staat daarmee voorlopig vierde. Dit kan dinsdagavond alweer iets wijzigen, maar ook op woensdag zal er in de stand het nodige gebeuren. Dan wacht er opnieuw in Omnisport Apeldoorn én elders op de wereld wederom een Nations League-dag. Met in Nederland eerst Brazilië - Polen, gevolgd door Nederland - Zuid-Korea. Net als de wedstrijd tegen Polen van dinsdag begint ook het duel op woensdag om 19.30 uur. Het programma van de Oranje volleybalvrouwen laat eveneens op donderdag 31 mei een wedstrijd om 19.30 uur in Apeldoorn zien: dan tegen Brazilië.

Statistieken Nederlandse volleybalvrouwen - Polen
Nederland profiteerde tegen Polen 21 keer van een fout van de tegenstander. Zeven keer zette Oranje met succes een blok. Drie keer bleek de service goud waard (tegenover één keer meer voor Polen) en 45 aanvalstreffers (om 46 voor de Poolse dames) bleken voldoende voor de ruimste overwinning qua setstanden. In de sets zelf was er echter de nodige spanning, want Polen hield in elke set lange tijd gelijke tred. In de derde en laatste set moesten beide ploegen door tot uiteindelijk 27-25.

Basisopstelling Oranje
Nederland begon met Kirsten Knip als libero. Samen met Femke Stoltenborg, Yvon Belien, Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Slöetjes en Nicole Koolhaas vormde zij de basisopstelling van Nederland, dat in Slöetjes met 15 aanvalstreffers de meest scorende speelster herbergde.