Donderdag 17 mei 2018

Nederlandse volleybalvrouwen nestelen zich aan kop Nations League

Programma_WK_Volleybal.jpg

Nederland wint óók de derde partij tijdens de Volleyball Women's Nations League: Oranje verslaat Rusland met 22-25, 20-25 en 25-27.

Het Nederlands vrouwen volleybalteam heeft zich opnieuw goed geëtaleerd in de Women's Volleyball Nations League. Gastland Rusland had met 3-0 het nakijken. Setstanden: 22-25, 20-25 en 25-27.

Voorlopig volle buit voor Oranje
Celeste Plak en Anne Buijs verzorgden voor Oranje de meeste punten, respectievelijk 18 en 13. In totaal heeft Nederland nu, na de eerste Serie van de Nations League, de volle buit met 9 punten uit drie duels.

Vijftien concurrenten in Nations League
Het team van bondscoach Jamie Morrison strijdt met vijftien andere landen om de trofee die toebehoort aan de nieuwe Volleyball Nations League. Het internationale toernooi is de opvolger van de World Grand Prix - zie ook: Wat is de Volleyball Nations League? - en bestaat voor Nederland uit vijf keer een sessie van drie wedstrijden tegen mede toplanden.

Komende wedstrijden volleybalsters Nederland: óók in eigen land
Eind mei en begin juni speelt Oranje twee keer drie wedstrijden in eigen land; in Apeldoorn tegen Polen, Zuid-Korea en Brazilië, en daarna in Rotterdam tegen Dominicaanse Republiek, Italië en Servië. Zie ook info kaartverkoop Women's Volleyball Nations League (met link naar de officiële organisatie-site). Maar eerst is er nog Serie 2 in Japan. Zie ook wedstrijden Nederland in Volleyball Women's Nations League 2018.

Basisopstelling Nederland: Laura Dijkema, Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Yvon Beliën, Nicole Koolhaas en Kirsten Knip (libero).