Zondag 17 juni 2018

Nederlandse volleybalvrouwen in Final Six tegen China en Brazilië

Oranje_Dames_Volleybal_wedstrijden.jpg

Team Oranje Volleybal Dames speelt in de Final Six van de Women's Volleyball Nations League op 27 juni tegen China en 28 juni tegen Brazilië. Zie ook het speelschema, voor de tijden en het programma met de halve finales en finale 2018.

De Nederlandse volleybalvrouwen spelen eind juni minimaal twee wedstrijden in de Final Six: de finale van de Nations League. Oranje werkt het beslissende programma af in Groep A, waarin het China treft en Brazilië. Eindigt Oranje bij de eerste twee, dan wacht de halve finale én hetzij de wedstrijd om de derde plaats, hetzij de finale van de Women's Volleyball Nations League 2018.

Speelschema Final Six
De dames van Oranje spelen eerst tegen de nationale volleybalvrouwen van China, op woensdag 27 juni om 13.15 uur Nederlandse tijd. De dag erna, donderdag 28 juni, speelt de ploeg van bondscoach Jamie Morrison opnieuw vanaf 13.15 uur, maar dan tegen Brazilië. De halve finales zijn op zaterdag 30 juni. Zowel de wedstrijd om brons als de finale van de Final Six is op zondag 1 juli.

Verenigde Staten, Servië en Turkije tegenstander Oranje vrouwen?
In de andere poule zitten de Verenigde Staten, Servië en Turkije. De beste nummers twee van beide groepen spelen in de halve finales, gevolgd door de laatste wedstrijd op zondag 1 juli. Alle wedstrijden zijn in speelstad Nanjing. Nederland bereikte de Final Six door na de eerste vijf sessies van de Nations League te eindigen bij de eerste vijf; om precies te zijn op plek vier. China was als aankomend gastland al automatisch voor de finaleronde gekwalificeerd.