Maandag 20 februari 2017

KNVB stelt eerste Nederlandse scheidsrechter aan voor WEURO 2017

Flag_of_the_Netherlands_svg.png

De Nederlandse speelsters vertegenwoordigen hun land natuurlijk op WEURO 2017, maar zij zijn niet de enige Nederlanders die in actie komen. De UEFA heeft Nicolet Bakker namelijk aangesteld als assistent-scheidsrechter voor het EK vrouwen, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden.

Bakker: "Een droom die uitkomt"
"Dit is ontzettend cool, een droom die uitkomt", vertelt Bakker op de website van de KNVB. Een Duitse collega bracht Bakker via Whatsapp op de hoogte van het nieuws: "'We gaan samen naar het EK', stond er. Daarna heb ik wel een paar vreugdedansjes gemaakt. Zelf moet ik nog even een groepsapp aanmaken om mijn familie en vrienden om het nieuws te vertellen."

In 2015 bevallen, nu op het hoogste niveau fluiten
In december 2015 beviel Bakker van een dochtertje. Toch bleef ze vastberaden om te blijven fluiten. "Dit is dan een enorme beloning. En ook nog een EK dat in Nederland wordt georganiseerd. Dat vormt een extra motivatie. De OranjeLeeuwinnen staan natuurlijk op het EK op nummer één, maar het lijkt ook mij fantastisch om op het EK mijn land te mogen vertegenwoordigen."