Vrijdag 27 januari 2017

Nieuwe assistent Arjan Veurink: “Deze kans wilde ik echt niet laten lopen”

Arjan_Veurink_-_Copyright-ProShots-1013289_-_Erik_Pasman_-_CREDIT.jpg

Het Nederlands vrouwenelftal heeft een nieuw lid van de technische staf verwelkomd: Arjan Veurink. Officieel begint hij bij de OranjeLeeuwinnen per 1 februari 2017, zo maakte de voetbalbond bekend. Veurink (30) wordt assistent van Sarina Wiegman en heeft getekend tot de zomer van 2019.

Vier nationale titels
De nieuwste aanwinst bij het EK-team was eerder hoofdcoach bij FC Twente Vrouwen. De Ommenaar kan bogen op maar liefst vier kampioenschappen, één bekerwinst en deelname met de ploeg uit het oosten des lands aan de UEFA Women’s Champions League.

“Fantastisch vooruitzicht”
Tot 1 juli 2017 combineert de Ommenaar zijn functie bij de KNVB met zijn huidige werk bij SciSports. In een bericht van de KNVB zegt Arjan Veurink: “Ik heb het bij mijn huidige werkgever SciSports en voetbalclub OZC Ommen uitstekend naar mijn zin, maar deze kans wilde ik echt niet laten lopen. Als coach van FC Twente Vrouwen volgde ik de ontwikkeling van het Nederlands elftal uiteraard al jaren op de voet. Het is voor mij een fantastisch vooruitzicht om met de beste speelsters van Nederland aan de slag te gaan richting het EK.”

“Technische staf nu compleet”

Bondscoach Sarina Wiegman: “Arjan is een uitstekende toevoeging aan de staf. Hij is zeer ervaren in het (vrouwen)voetbal en ik heb hem leren kennen als een ambitieuze en gedreven trainer. Onze technische staf is hiermee compleet en we gaan met veel vertrouwen op weg naar het EK.”

De technische leiding van Oranje bestaat nu uit bondscoach Sarina Wiegman, assistenten Arjan Veurink, Foppe de Haan, Erskine Schoenmakers (keeperstrainer) en inspanningsfysioloog Niels de Vries.