Donderdag 10 januari 2019

Nieuwe wedstrijden Oranje Leeuwinnen bekend: Algarve Cup

Programma_Vrouwen_Oranje_Leeuwinnen.jpg

De vrouwen van Oranje spelen op weg naar het WK 2019 op de Algarve Cup tegen allereerst Spanje en Polen, op 27 februari en 4 maart.

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op weg naar het WK voetbal eerst tegen Zuid-Afrika tijdens een oefenstage, en daarna op het toernooi om de Algarve Cup tegen in elk geval Spanje en Polen.

Nederland op Algarve Cup in Groep B met Spanje en Polen
De wedstrijden in de strijd om de Algarve Cup 2019 (traditiegetrouw in Portugal) zijn bekend, evenals de groepsindeling. Nederland is geloot in Groep B waarin ook Spanje en Polen zitten. Groep A bestaat uit Canada, IJsland en Schotland. Groep C bestaat uit Noorwegen, Denemarken en China. In Groep D zitten Zweden, Zwitserland en Portugal.

Vorig jaar 'won' Nederland
De Leeuwinnen van Oranje spelen in de strijd om de Algarve Cup eerst op woensdag 27 februari tegen Spanje, op maandag 4 maart gevolgd door de ontmoeting met Polen. De twee beste groepswinnaars komen in actie in de finale op woensdag 6 maart 2019. Vorig jaar bereikte het Nederlands team van bondscoach Sarina Wiegman ook die finale, die toen vanwege drastische weersomstandigheden werd afgelast. Nederland én mede-finalist Zweden werden daarom officieel uitgeroepen tot Algarve Cup-winnaar.

Programma Oranje Leeuwinnen vóór het WK en op het WK
De duels in Portugal betreffen oefeninterlands, alhoewel de Algarve Cup al jarenlang te boek staat als prestigieus toernooi, overigens ook voor diverse andere nationale jeugdteams. De oefenwedstrijden staan natuurlijk in het teken van de voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal 2019 in Frankrijk. Hetzelfde geldt voor de aanstaande wedstrijd van Oranje in en tegen Zuid-Afrika op zaterdag 19 januari. Zie ook het Programma OranjeLeeuwinnen. Inzet is als gezegd om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het WK, waar Nederland in Groep E stuit op achtereenvolgens Nieuw-Zeeland (11 juni), Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni).

Mogelijke tegenstanders Nederland op WK 2019
Canada is net als Nederland van de partij op zowel het WK als in Portugal bij de Algarve Cup. Hetzelfde geldt voor komende groepstegenstanders Spanje en Noorwegen, evenals Schotland, China en Zweden.