Dinsdag 10 november 2020

18 speelsters in de EK selectie naar Noorwegen (Handbal)

EK_Handbal_2022_Vrouwen.jpg

Het EK wordt gespeeld in Noorwegen en start voor Nederland op 4 december.

Arnhem, 9 november 2020 – Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor het EK in Noorwegen en Denemarken, dat van 3 t/m 20 december gespeeld wordt. Achttien speelsters reizen af naar Trondheim. Zestien speelsters worden opgenomen in de wedstrijdselectie. Harma van Kreij en Nikita van der Vliet mogen zich op gaan maken voor hun eerste eindtoernooi.

Oefenwedstrijd
In voorbereiding op het EK spelen de Oranjedames op 28 november een oefenwedstrijd tegen Montenegro. Om 16:15 uur klinkt het beginsignaal in een leeg Maaspoort Sports & Events in Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek, maar is wel live te volgen via de NOS. De eerste helft wordt uitgezonden op www.nos.nl. De tweede helft is live te zien op NPO1.

Tegenstanders EK
Het Nederlands Damesteam is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranjedames spelen al hun poulewedstrijden in Trondheim, Noorwegen. Ze nemen het op 4 december in de eerste wedstrijd op tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië en Hongarije.

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als de Oranjedames doorgaan naar de Main Round spelen ze die wederom in Trondheim. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend, de finales worden ook in de Spektrum Arena in Trondheim gespeeld.

Wedstrijdschema EK:
- 4 december 20:30 uur: Nederland - Servië
- 6 december 18:15 uur: Kroatië - Nederland
- 8 december 20:30 uur: Nederland - Hongarije
De wedstrijdtijden kunnen veranderen i.v.m. de televisie-uitzendingen.

Selectie Nederlands damesteam handbal:

Lois Abbingh
Debbie Bont
Rinka Duijndam
Kelly Dulfer
Merel Freriks
Laura van der Heijden
Dione Housheer
Jessy Kramer
Harma van Kreij
Annick Lipman
Angela Malestein
Larissa Nusser
Martine Smeets
Inger Smits
Danick Snelder
Nikita van der Vliet
Tess Wester
Bo van Wetering