Donderdag 27 februari 2020

Aanvulling Leeuwinnen oefenprogramma Olympische Spelen

Oranje_Leeuwinnen_Olympische_Spelen_Vrouwen_Nederland_naar_Tokio.jpg

Op weg naar de Olympische Spelen is het programma van de Nederlandse voetbalvrouwen uitgebreid met twee nieuwe oefeninterlands. De Oranjevrouwen spelen kort voor de Spelen van 2020 in Tokyo tegen België en Noorwegen. De laatste test cases vinden plaats in eigen land. Op vrijdag 5 juni is het de datum van Nederland - België: het duel is in Breda in het Rat Verlegh Stadion en begint om 19.30 uur. Op dinsdag 9 juni is het Nederland - Noorwegen: die wedstrijd van de Leeuwinnen is in Doetinchem in Stadion De Vijverberg en heeft eveneens een tijd van aftrap van 19.30 uur. Ook op donderdag 2 juli staat er voor de dames van Oranje een oefenwedstrijd op de agenda.

De kaartverkoop voor de wedstrijden tegen België en Noorwegen begint op maandag 30 maart, voor houders van de Oranje ClubCard. Op donderdag 2 april begint de vrije verkoop. Tickets voor de Oranjevrouwen zijn hier te koop. In het Rat Verlegh Stadion in Breda is plek voor 15.600 toeschouwers en in Stadion De Vijverberg in Doetinchem kunnen ruim 11.000 fans plaatsnemen. De wedstrijden tegen de vrouwen uit België en Noorwegen staan in het teken van de Olympische Spelen. Na het olympisch voetbaltoernooi is het volgende doel succes op het Europees kampioenschap 2021 in Engeland. Klik verder voor info over tickets voor het EK Vrouwen Voetbal.

Drie oefeninterlands Leeuwinnen vóór Olympische Spelen
Nederland tegen België bij de voetbalvrouwen staat voor de 32e keer in de historie op het programma. Nederland won 21 van de voorgaande wedstrijden tegen de zuiderburen en vijf keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. Tegen Noorwegen speelden de Leeuwinnen 25 keer eerder, waarvan maar zes keer de zege een prooi werd voor Nederland, tegenover dertien keer voor de Noren. Behalve tegen België en Noorwegen komt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman nog vóór de Olympische Spelen tegen nog een oefenstander in actie, op donderdag 2 juli 2020. Meer nieuws over de tegenstander, het tijdstip en de locatie volgt.

Wedstrijden_Olympische_Spelen_vrouwenvoetbal_Leeuwinnen_Nederland.jpg