Maandag 17 juni 2019

Achtste finales WK Voetbal live op tv met vrouwen Oranje tegen Japan

Achtste_finales_WK_voetbal_vrouwen_live_op_tv.jpg

Wanneer zijn de achtste finales op televisie? De 1/8 finales met Nederland op het WK Vrouwen tegen Japan zijn te zien op internet via NOS.nl en op tv via NPO 3.

De achtste finales van het WK Vrouwen met Nederland worden live uitgezonden bij de NOS op NPO1, NPO2 en NPO3. De wedstrijd van de Leeuwinnen in de achtste finale tegen Japan komt op zender NPO3. De wedstrijd is te zien op dinsdag 25 juni. De wedstrijd begint om 21.00 uur en wordt uitgezonden op NPO 3. De uitzending van de NOS op NPO3 begint om 20.25 uur.

De wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen in de achtste finale is ook rechtstreeks te volgen via een livestream op NOS.nl. Daarnaast is het affiche van Nederland tegen Japan (nadat Oranje in Poule E groepswinnaar werd) te horen via NPO Radio 1. De wedstrijd van Nederland in de achtste finales van het WK Vrouwen is de eerste van de Leeuwinnen in de knock-outfase van dit wereldkampioenschap 2019 in Frankrijk.

Hoe laat is Nederland - Japan op tv?
De uitzending met voorbeschouwing op de achtste finale van het Nederlands vrouwenelftal begint als gezegd om 20.25 uur, op dinsdag 25 juni. De voorbeschouwing is rechtstreeks vanuit de NOS-studio én vanuit WK-speelstad Rennes (zie ook eindstand in Groep E).

Radioprogramma Langs de Lijn en livestream internet
De ontmoeting van Nederland die bepalend is voor het bereiken van een plekje in de kwartfinales van het WK Voetbal, is als vermeld integraal te beluisteren via het programma Langs de Lijn op NPO Radio 1. Dit geldt ook voor alle andere duels van de Oranjevrouwen op dit WK.

Commentator bij Nederland - Japan
Het commentaar op televisie op NPO 3 van de wedstrijd waarin Nederland de achtste finale speelt, wordt geleverd door Arno Vermeulen. Verder verzorgen onder andere Pierre van Hooijdonk en Daphne Koster de analyse vanuit de studio, verzorgt Rivkah op het Veld weer de impressies vanuit de speelstad met fans en speelsters, en is Jeroen Stekelenburg de interviewer die vooraf en na afloop onder anderen bondscoach Sarina Wiegman en speelsters van Oranje - teleurgesteld of hopelijk opgewekt - de nodige reacties ontlokt.

Samenvatting Oranje achtste finales
Van de wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Japan is na afloop ook de samenvatting te bekijken, op zowel OnsOranje als het YouTube-kanaal van de NOS.

WK Poule E Standen en uitslagen
Meer informatie over de eindstand van zaken in de poule van Nederland? Kijk dan op Uitslagen, stand en programma in Poule E. Of zie de info over de WK achtste finales.

Meer informatie over uitzendingen WK Voetbal op tv en internet
Vind desgewenst meer informatie over de tv-zenders en livestreams van de resterende wedstrijden tot en met de WK-finale bij het NOS uitzendschema WK Voetbal 2019. Daar is ook per dag de actuele info te vinden over welke wedstrijden er op welke zender worden uitgezonden.