Maandag 23 maart 2020

Bondscoach Sarina Wiegman: "Volg de adviezen op. Doen! Punt!"

Bondscoach_OranjeLeeuwinnen_Sarina_Wiegman.jpg

Bondscoach Sarina Wiegman in tijden van coronacrisis: "Volg de adviezen van de overheid op. Alleen samen staan we sterk."

In een open brief, met als aanleiding de coronacrisis, richt Leeuwinnen-bondscoach Sarina Wiegman, samen met haar collega Ronald Koeman van het Nederlands mannenelftal, zich tot alle fans van Oranje. "Het enige waarover we ons nu druk maken is: pas goed op elkaar."

In deze brief schrijven Wiegman en Koeman dat zij én hun internationals zich op dit moment, nu de wereld op zijn kop staat, vooral bekommeren om de actualiteit van het coronavirus. "We richten ons tot alle voetballiefhebbers. Niet om te zeggen hoe erg het is dat er eindrondes worden uitgesteld en dat er discussie is over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen..."

Géén voetbal: vreemde situatie die nu echter volledig in het niet valt

"Al doet het natuurlijk wél vreemd aan dat we nu onze interlands niet kunnen spelen, dat de voorbereiding op een groot toernooi er ineens heel anders uitziet, of zelfs niet meer nodig is. We vinden het ook erg dat we jullie, onze fans, moeten missen, dat we er samen geen mooie voetbalzomer van kunnen maken. Daar balen we van. Maar dat valt nu allemaal vollédig in het niet."

Bondscoaches Nederland: "medeleven en bewondering"

Wiegman en Koeman uiten in het open schrijven onder meer hun medeleven. "Naar de families van de mensen die aan het virus zijn overleden. En vanaf deze plaats wensen we iedereen die in het ziekenhuis ligt of thuis aan het herstellen is, heel veel beterschap en sterkte toe." Ze uiten eveneens hun "geweldige bewondering voor de mensen in de zorg, die 24/7 knokken om Corona-patiënten uit de klauwen van het virus te redden. In de zorg, maar zeker ook in de andere beroepen waar nu stevig doorgewerkt moet worden, lopen de echte helden van dit moment."

"Geloof in elkaar, vecht voor elkaar, bekommer je om elkaar, laat niemand zakken, nooit"

En, misschien nog wel het allerbelangrijkst: de beide bondscoaches kunnen alle fans niet genoeg op het hart drukken dat we het samen moeten doen. "Eén ding staat voor ons vast; we komen dit te boven. Maar van deze opponent kunnen we alleen winnen als we het echt met elkaar doen. Geloof in elkaar, vecht voor elkaar, bekommer je om elkaar, laat niemand zakken, nooit. Je hebt elkaar nodig. We hebben met zijn allen elkaar nodig."
"... Laten we luisteren naar wat de overheid van ons vraagt, volg de adviezen op. Zonder meer. Doen! Punt! Alleen samen staan we sterk."