Vrijdag 25 september 2020

De indrukwekkende seizoenstart van Jill Roord

jillroord-proshots.jpg

Jill Roord is het seizoen 2020/2021 geweldig begonnen bij Arsenal en Oranje!

In het vrouwenvoetbal is er één naam die de laatste weken steeds opnieuw opduikt. De Oranje Leeuwin Jill Roord maakt de laatste weken een bijzonder sterke indruk. De middenveldster begon bij haar club Arsenal geweldig aan het nieuwe seizoen. De Nederlandse maakte een hattrick in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Reading FC. In diezelfde wedstrijd kwam Vivianne Miedema ook tweemaal tot scoren voor The Gunners.

Tweede hattrick op rij voor Roord

Een week later mocht Roord wederom in de basis starten tegen West Ham United. Arsenal hield geen spaan heel van de tegenstander en won met 9-1. Roord noteerde haar tweede hattrick in twee wedstrijden. Overigens hadden het meer treffers kunnen zijn. De Oranje-international werd na amper een uur spelen al gewisseld. Miedema scoorde in het duel tegen West Ham United wederom tweemaal. Arsenal staat na twee wedstrijden op de eerste plaats in de Women’s FA League, echter heeft concurrent Everton ook zes punten weten te vergaren.

Roord ook belangrijk in Oranje

Roord mocht na twee topwedstrijden direct naar Nederland afreizen voor een EK-kwalificatieduel tegen Rusland. De middenveldster kon rekenen op speeltijd, aangezien aanvoerster Sherida Spitse van haar club niet naar het land mocht afreizen. Roord die zich normaliter tevreden moet stellen met een reserveplekje wist al snel haar stempel op de wedstrijd te drukken. De aanvallend ingestelde speelster kwam na amper een kwartier spelen al tot scoren. Roord nam een korte vrij trap aan, dribbelde richting het doel en wist de bal fantastisch in de verre kruising te leggen. De wedstrijd eindigde in 0-1, waardoor Oranje wederom drie punten wist te pakken. Het EK kan Nederland dan ook vrijwel niet meer ontgaan.