Woensdag 20 november 2019

Dit is de (nieuwe) sponsor van de Oranje handbaldames

Wie_sponsort_de_Nederlandse_handbaldames.jpg

Met het WK in Japan in het nabije vooruitzicht, heeft het Nederlands handbalteam een nieuwe sponsor: Freo. De naam van deze shirtsponsor prijkt dus op de tenues van de Nederlandse handbalsters, vanaf 30 november 2019 zichtbaar voor de wereld.

Freo is een online leenspecialist, afkomstig uit Eindhoven. De sponsor heeft met het Nederlands Handbalverbond een contract getekend tot en met eind van het jaar 2021. In die tussentijd spelen de handbalvrouwen van Nederland niet alleen het WK, maar ook kwalificatiewedstrijden voor het EK, daarna mogelijk de eindronde van het EK Handbal voor vrouwen én, indien het goed presteert op het komende wereldkampioenschap, ook op de Olympische Spelen van 2020.

Opmars sinds 2015 tot aan... wereldtitel in 2019?
De toenemende aandacht voor het nationale en internationale vrouwenhandbal is ingezet met de succesvolle prestaties van de Nederlandse handbaldames op de Olympische Spelen van 2016. Oranje eindigde destijds als vierde, met onder anderen grote namen als Estavana Polman, Tess Wester en Nycke Groot in de gelederen. Ook de zilveren tweede en bronzen derde plaatsen op het wereldkampioenschap én Europees kampioenschap, in de jaren 2015, 2016, 2017 en 2018, zorgden voor een boost. Met voor de huidige Oranje Dames Handbalselectie als eerstkomend doel: wereldkampioen worden in het Japanse Kumomoto.