Woensdag 22 juli 2020

Dit is het nieuwe speelschema kwalificatie EK Vrouwen

Wedstrijden_Leeuwinnen_voor_EK_2021_kwalificatie.jpg

De nieuw vastgestelde wedstrijddata voor kwalificatie voor het EK Vrouwen in Engeland: het gewijzigde kwalificatie speelschema voor Women's EURO 2022 (2021).

De wedstrijden voor kwalificatie voor het EK Vrouwen 2022 gaan verder op woensdag 16 september 2020. Het kwalificatieschema dat opnieuw is vastgesteld na de coronacrisis luidt als volgt. De OranjeLeeuwinnen spelen weer op vrijdag 18 september, uit tegen Rusland. Zie het nieuwe schema kwalificatie EK Vrouwenvoetbal.

Azerbeidzjan - Moldavië in Groep D is op woensdag 16 september de eerste wedstrijd na de hervatting. Op donderdag 17 september spelen in Groep B Bosnië-Herzegovina en Denemarken tegen elkaar, evenals Italië en Israël, en in Groep F zijn er dan de affiches Zweden - Hongarije en IJsland - Letland. Belangrijker (en leuker) voor Nederland zijn de wedstrijden op vrijdag 18 september 2020 in Groep A: met Slovenië - Turkije, Kosovo - Estland en... Rusland tegen Nederland, live op tv uitgezonden op het kanaal van zender Veronica.

16, 17, 18 september 2020 wedstrijden kwalificatie EK Vrouwen
Op die vrijdag zijn er ook in de andere poules nog veel meer wedstrijden in het kader van kwalificatie voor het (verplaatste) EK Vrouwenvoetbal 2022. De OranjeLeeuwinnen gaan in Poule A aan de leiding met de volle buit na hun eerste zes wedstrijden. De Oranjevrouwen wonnen tegen Estland (0-7), Turkije (3-0), Slovenië (2-4), Rusland (2-0), Turkije (0-8) en Slovenië thuis (4-1), toen corona in de wereld toesloeg. Komende tegenstander Rusland volgt op maar liefst negen punten, maar wel met nog twee wedstrijden extra te gaan.

Programma OranjeLeeuwinnen: tegen Rusland, Estland, Kosovo (2x)
Na het aankomende uitduel met Rusland op vrijdag 18 september spelen de Leeuwinnen thuis tegen Estland (vrijdag 23 oktober 2020 in Groningen), uit tegen Kosovo (dinsdag 27 oktober) en thuis tegen Kosovo (dinsdag 1 december 2020). Of er bij de thuiswedstrijden in Nederland publiek bij kan zijn en zo ja onder welke voorwaarden, is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Speelsteden EK Vrouwen Engeland
De eindronde van het EK Vrouwen 2022 (voorheen EK Vrouwen 2021) wordt gespeeld in Engeland. Het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal duurt van 6 tot en met 31 juli 2022, in de EK Vrouwen speelsteden Londen (twee stadions; Wembley Stadium en Brentford Community Stadium), Wigan & Leigh (Leigh Sports Village), Manchester (Manchester City Academy Stadium), Sheffield (Bramall Lane), Rotterham (New York Stadium), Milton Keynes (Stadium MK), Southampton (St. Mary's Stadium) en Brighton & Hove (Brighton & Hove Community Stadium).