Donderdag 2 mei 2019

Dit zijn de VAR's op het WK Vrouwen (incl. 1 Nederlander)

Video_Assistant_Referee_VAR_WK_Vrouwen_2019.jpg

Op het WK Voetbal Vrouwen 2019 in Frankrijk is er de VAR (videoscheidsrechter).

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen zijn er 15 videoscheidsrechters. Ook de Nederlander Danny Makkelie is videoscheidsrechter (VAR) op het WK 2019 in Frankrijk, dat op 7 juni begint. Zo heeft de FIFA bekendgemaakt.

Veel ervaring WK & VAR
Makkelie heeft al veel ervaring met het functioneren als VAR. Onder meer op het WK Voetbal 2018 was hij er al bij. Voor het komende WK vrouwenvoetbal wordt dus veel ervaring op het gebied van Video Assistant Referee meegebracht. Dat geldt óók voor de andere veertien video-arbiters. In totaal tien ervan waren net als Makkelie aanwezig op het WK in Rusland.

Dit zijn de VAR's op het WK voor vrouwen
De vijftien videoscheidsrechters komen uit elf landen. Het zijn zowel mannen als vrouwen. Dit zijn alle vijftien namen:

Christopher Beath
Bastian Dankert
Jose-Maria Sanchez Martinez
Mohd. Abdulla Mohammed
Carlos Del Cerro Grande
Sascha Stegemann
Pawel Gil
Clement Turpin
Drew Fischer
Massimiliano Irrati
Paolo Valeri
Tiago Bruno Lopes Martins
Felix Zwayer
Mauro Vigliano
& de Nederlander Danny Makkelie

Programma WK
De VAR was voor het allereerst onderdeel van een wereldwijd voetbalevenement op het genoemde WK 2018 in Rusland. De FIFA was daarna vastbesloten om de VAR ook op het WK vrouwen in te voeren. Het WK vrouwenvoetbal 2019 is van 7 juni tot 7 juli in Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nice, Parijs, Reims, Rennes en Valenciennes.

Programma WK OranjeLeeuwinnen
De finale van het WK Vrouwen is op zondag 7 juli in Lyon. De Leeuwinnen van Oranje spelen in Groep E op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland in Le Havre, op 15 juni tegen Kameroen in Valenciennes en op 20 juni tegen Canada in Reims.