Maandag 23 november 2020

EK Dames Handbal wordt volledig in Denemarken gespeeld

Programma_EK_Handbal.jpg

Arnhem, 23 november 2020 – Het Europees kampioenschap wordt volledig in Denemarken gehouden, van 3 t/m 20 december. De Deense bond neemt de organisatie van alle wedstrijden op zich. Tot dat besluit zijn de EHF en de Deense bond gekomen, nadat de Noorse Handbalbond had aangegeven het EK niet mede te kunnen organiseren vanwege de strenge corona regels van de Noorse autoriteiten.

De poulewedstrijden uit poule C en D zouden gespeeld worden in het Noorse Trondheim, maar worden nu verplaatst naar het Deense Kolding. Poule A en B zouden al in Herning plaatsvinden. De Main Round wordt nu gespeeld in Herning en Kolding. Het finaleweekend vindt plaats in Herning. Het speelschema blijft ongewijzigd.

Het Nederlands Damesteam is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. Ze nemen het op 4 december in de eerste wedstrijd op tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië en Hongarije.

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend.

Bekijk het wedstrijdschema van Oranje of het EK speelschema in de groepsfase.