Zondag 9 juni 2019

FIFA-ranglijst vrouwen: hoe hoog staan alle landen op WK 2019?

Womens_FIFA-ranking_vrouwen_wereldranglijst_voetbal.jpg

Van Amerika (de nummer 1) tot Jamaica (de nummer 53) en met Europees kampioen Nederland op plek 8: de FIFA-ranglijst voor vrouwen. Hoe hoog staan de landen die meedoen aan het WK 2019 op de FIFA-ranking?

Hoe hoog staan de landen die meedoen op het WK Vrouwen op de FIFA-ranking? De wereldranglijst van de FIFA met daarop alle deelnemers aan het WK 2019 in Frankrijk, is hier te vinden. Van de nummer 1 Verenigde Staten tot de nummer 53, Jamaica. Nederland staat op plek 8 en alle zeven landen die vóór de Leeuwinnen staan, doen mee aan het huidige wereldkampioenschap.

Zeven landen boven Nederland en zeven WK-landen buiten top 20
Zeven landen die op het mondiale eindtoernooi van de partij zijn, vallen buiten de Top 20 op de FIFA-lijst voor het vrouwenvoetbal. Dit zijn achtereenvolgens Thailand (plaats 34), Argentinië (37), Nigeria (38), Chili (39), Kameroen (46), Zuid-Afrika (49) en het genoemde Jamaica op 53. De landen die vóór Nederland staan zijn gerekend vanaf plek 7 Japan, Australië, Canada, Frankrijk, Engeland, Duitsland en de nummer één Amerika.

Actuele FIFA-ranking met alle landen WK 2019
De actuele FIFA Women's World Ranking vind je altijd op deze pagina. In dat snelle overzicht vind je ook het totaal aantal punten op de ranking van elk land in de top twintig en elk overige WK-land. De huidige ranking geldt tot en met na het wereldkampioenschap. Wil je weten hoe al deze landen presteren op het WK 2019 in hun poule, kijk dan bij het speelschema van dit wereldwijd in het oog springende toernooi. Daar vind je ook alle uitslagen en je vindt van daaruit ook alle landen, uitslagen en standen per poule.

Je kunt ook direct vanaf deze plek de WK-groepsstanden bekijken. Zie:

- Uitslagen en standen Poule A
- Uitslagen en standen Poule B
- Uitslagen en standen Poule C
- Uitslagen en standen Poule D
- Uitslagen en standen Poule E
- Uitslagen en standen Poule F