Vrijdag 27 maart 2020

FIFA Ranglijst Vrouwen: Nederland van plek 3 naar plek 4

FIFA_ranglijst_vrouwen.jpg

Op de nieuwe FIFA wereldranglijst vrouwen van 27 maart 2020 is Nederland één plek gedaald: van plaats 3 naar 4. Zie de actuele FIFA Women's Ranking.

Op de FIFA wereldranglijst vrouwen die gepubliceerd is op 27 maart 2020, staat Nederland op plek vier. In de voorgaande editie stonden de Oranjevrouwen nog derde op deze Ranking Vrouwen. De Leeuwinnen zijn dus één plek gezakt. Frankrijk, dat juist vierde stond, heeft plaats drie van Oranje ingenomen. Nederland heeft nu 2032 punten, de voetbalsters uit Frankrijk hebben er nu 2036, hetgeen voor de Francaises te danken is aan hun winst op het Tournoi de France van begin maart. De Verenigde Staten blijven onverminderd aan kop.

Het Oranje van bondscoach Sarina Wiegman kwam toen niet verder dan drie gelijke spelen: 0-0 tegen Brazilië, 0-0 tegen Canada en 3-3 tegen Frankrijk, dat het vriendschappelijke toernooi organiseerde. Inmiddels ligt het nationale en internationale voetbal stil door het coronavirus, maar de wedstrijden van het Tournoi de France hebben dus nog wel tot (kleine) wijzigingen geleid op de FIFA Ranking. Zie ook het programma van de Oranjevrouwen voor actuele informatie: op de voetbalkalender staat vooralsnog als eerstkomende wedstrijd, vrijdag 5 juni 2020, die tegen België, in het Rat Verlegh Stadion in Breda.

Wijzigingen FIFA Ranking vrouwen
De actuele FIFA Ranking is hier te vinden. De wijzigingen in de wereldranglijst vrouwenvoetbal in de lijst zijn niet groot, maar de veranderingen die er wel zijn, komen voort uit de belangrijkste toernooien van de voorbije periode. Daaronder bevinden zich zowel vriendschappelijke toernooien als de diverse kwalificatietoernooien voor het EK en de Olympische Spelen. Zowel het speelschema van de Olympische Spelen van 2020/2021 als het speelschema van het EK Vrouwen van 2021/2022 is echter uitgesteld naar een nieuwe datum. Hetzelfde geldt vanzelfsprekend voor het olympisch programma bij het handbal en het olympisch programma bij het hockey.

Volgende publicatie wereldranglijst vrouwen: eind juni
Naast Frankrijk zijn ook Brazilië en Noord-Korea lichtjes opgeklommen in de hoogste regionen van de ranglijst: Brazilië is gestegen van plaats 9 naar 8 en Noord-Korea is een plekje gestegen van 11 naar 10. De nationale vrouwen van de Verenigde Staten, de meervoudig wereldkampioen, voeren nog altijd de wereldranglijst bij de dames aan. Duitsland is tweede, en zoals gezegd Frankrijk derde en Nederland vierde. De volgende release van de vrouwen wereldvoetbalranking is op 26 juni 2020.