Zondag 15 december 2019

Finale WK handbal kijken (Nederland - Spanje) bij Ziggo: livestream en live op tv via Ziggo 14 en Select

Finale_WK_Handbal_live_zien_bij_Ziggo_Nederland_Noorwegen.jpg

De finale van het WK Handbal, Nederland - Spanje op zondag 15 december 2019, kun je kijken via livestream (Pay per View) en live op tv via Ziggo Sport 14 en Ziggo Select, vanaf 12.00 uur.

Nederland - Spanje, de finale van het WK Handbal Dames, is zondag live te zien bij Ziggo via livestream, Ziggo Sport 14 en Ziggo Select. De uitzending van de wedstrijd in Park Dome in het Japanse Kumamoto begint om 12.00 uur. De WK-finale van zondag 15 december tussen Nederland en Spanje begint om 12.30 uur. De lokale tijd in Japan is dan 's avonds: 20.30 uur. De finale van het WK Dameshandbal kun je daarmee zowel kijken op tv als onderweg op je laptop, tablet of smartphone. Online kijken kan natuurlijk ook op je werk via je pc (mits het mag van de baas of anders stiekem). Zie: WK Handbal live kijken.

Start uitzending: 12.00 uur
Presentator: Jack van Gelder
Studiogasten: Yvette Broch en Rafael van der Vaart
Live verslaggever: Bas van Veenendaal


Een zinderende, historische halve finale van Nederland tegen Rusland van vrijdag betekent de mogelijke opmaat naar een al helemáál historische prestatie van Nederland, als het zondag in de finale afrekent met Spanje. De Spanjaarden wonnen in hun halve finale van Noorwegen in een aanvankelijk gelijkopgaande strijd, die uiteindelijk nog tamelijk ruim beslecht werd: 28-22.

Nederland - Spanje livestream
Ziggo Sport zendt - nu Nederland de finale heeft gehaald - de wedstrijd om de bronzen derde plek niet (!) live uit. Vanzelfsprekend gebeurt dat wél met de finale. Ziggo Sport 14 is het kanaal waarop je op je televisie kan afstemmen. Ziggo Select kan eveneens. En wil je Nederland - Spanje online kijken via een livestream dan kan dat met een Ziggo Sport GO abonnement. De finale van het WK Dameshandbal met daarin de vrouwen van Nederland los bestellen kan ook. Een wedstrijd online kijken kost € 3,99. Zie: Pay Per View.

Eremetaal Oranjevrouwen
Wordt Oranje zondag wereldkampioen handbal bij de vrouwen? Dan krijgt de erelijst van de Nederlandse handbalsters een geweldige toevoeging. De prestaties en successen van de Oranje handbaldames zijn overigens al van hoog niveau, met maar liefst zes keer een plek bij de laatste vier in de laatste zes grote eindtoernooien (WK en EK). Bovendien speelde Nederland ook al in 2015 de WK-finale, tegen Noorwegen. Maar voor het eerst ooit een grote titel bijplaatsen op het palmares: dat is het enige wat voor het Nederland van bondscoach Emmanuel Mayonnade nu telt. Daarmee zou Nederland huidig dameshandbal wereldkampioen Frankrijk (WK 2017) opvolgen.

Nederland wereldkampioen dameshandbal? Dan rechtstreeks naar OS!
De wereldtitel heeft overigens nóg een essentieel bijeffect: de winnaar van het vrouwen WK handbal krijgt een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Verliest Nederland dan kan het nog steeds naar de Spelen van 2020, maar dan door op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) met als tegenstanders Zweden, Senegal en Argentinië te eindigen bij de beste twee. Het OKT staat op het programma van 20 tot en met 22 maart (2020).

Finale WK Dames: zondag bij Ziggo
Of Nederland 'veroordeeld' wordt tot het spelen van het OKT of deze tweede kans niet hoeft aan te gaan omdat het tegen Spanje wereldkampioen wordt, is zondag 15 december 2019 live te zien bij Ziggo. Let op: de uitzending begint als vermeld al om 12.00 uur.