Maandag 2 december 2019

Handbalsters doen wat ze moeten doen: winnen van Angola

Wedstrijden_Nederland_op_WK_Handbal.jpg

WK Handbal: Nederland wint de tweede wedstrijd, tegen Angola. Op dinsdag speelt Oranje tegen Cuba de derde wedstrijd in Poule A.

De Nederlandse handbalsters deden maandagochtend vroeg wat ze moesten doen: winnen van Angola. Op het scorebord kwam 28-35 te staan in het voordeel van Oranje. Een kleine revanche, al was Nederland het ook wel een beetje aan haar stand verplicht, na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Slovenië op het WK Handbal in Japan.

De meeste doelpunten in Kumamoto tegen Angola kwamen op naam van Lois Abbingh. Zij scoorde elf keer, qua aantal goals gevolgd door Estavana Polman (zes) en Laura van der Heijden (vijf). Hoe dan ook een opsteker dus voor de ploeg van coach Emmanuel Mayonnade die tegen Slovenië nog met 26-32 het onderspit delfde.

Stand Poule handbalsters Nederland
Oranje trad zonder de geblesseerde Kelly Dulfer aan tegen Angola, dat nu de laatste plaatsen deelt met Cuba (Oranjes tegenstander van dinsdag 3 december) in Poule A. Nederland staat daar nu net iets boven:

1 Servië 2-4 (78-52)
2 Noorwegen 1-2 (47-16)
3 Slovenië 1-2 (32-26)
4 Nederland 2-2 (61-60)
5 Angola 2-0 (53-67)
6 Cuba 2-0 (43-93)

De honderdste van Smeets | opgewekter richting 'Cuba'
Nederland, met Martine Smeets die haar honderdste cap speelde, wist vooraf dat Angola misschien niet het beste team als tegenstander zou zijn, maar wél een team met fysieke kracht. Dat bleek inderdaad het geval, al bestrafte de arbiter de speelsters van Angola meerdere keren voor te ruw spel. Met als resultaat dat Oranje mede door een aantal strafworpen snel op voorsprong kwam. Een voorsprong die eigenlijk nooit meer echt in gevaar kwam, met een ruststand van 17-12. Het spel van Nederland kon beter, de uiteindelijke uitslag van 28-35 daarmee ook, maar de twee punten zijn in elk geval binnen én er is weer extra vertrouwen voor de wedstrijd tegen Cuba.

ANGOLA - NEDERLAND 28-35 (12-17)
Opstelling en doelpunten Nederland: Rinka Duijndam, Tess Wester (1), Jessy Kramer (1), Laura van der Heijden (5), Debbie Bont (1), Lois Abbingh (11), Larissa Nüsser (1), Danick Snelder (2), Bo van Wetering (1), Kelly Dulfer, Merel Freriks, Inger Smits, Martine Smeets (4), Angela Malestein (1), Dione Housheer (1), Estavana Polman (6).

DINSDAG 3 DECEMBER: NEDERLAND - CUBA