Dinsdag 19 november 2019

Handbalsters vertrekken woensdag voor WK naar Japan

Mayonnade_coach_handbaldames_Nederland.jpg

Het Nederlands handbal damesteam vertrekt woensdag 20 november naar Kumamoto. Op 30 november begint in Japan de strijd om mondiaal handbalgoud bij de vrouwen. Bondscoach Mayonnade neemt 18 speelsters mee.

Het Nederlands handbaldamesteam vertrekt woensdag 20 november naar Japan. Exact tien dagen later begint, ook voor Nederland op die datum, het wereldkampioenschap handbal. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade vertrekt uit Nederland na een training en een persconferentie bij Schiphol.

Mayonnade neemt achttien speelsters mee die behoren tot het nationale handbalteam. Zestien daarvan komen terecht op het wedstrijdformulier. Twee Oranje handbalsters zijn dus reserve. Welke twee speelsters dit zijn, kan verschillen per wedstrijd. De wedstrijdselectie van de Nederlandse handbaldames moet per keer door Mayonnade worden bepaald en opgegeven.

Dertien speelsters ook aanwezig op vorige vrouwenhandbal eindronde
Estavana Polman, Lois Abbingh en Kelly Dulfer zijn de 'grote' namen, naast meer internationals die hun naam al gevestigd hebben. Zo waren behalve Abbingh, Dulfer en Polman ook Delaila Amega, Debbie Bont, Rinka Duijndam, Merel Freriks, Laura van der Heijden, Dione Housheer, Jessy Kramer, Angela Malestein, Martine Smeets en Tess Wester al van de partij op het vorige grote eindtoernooi; het EK in 2018 waarin het vrouwen handbalteam van Nederland brons won.

Selectie handbalsters voor WK
Lees hier meer over de selectie van de Oranje handbalsters en de speelsters die standby staan.

Programma handbalsters Nederland
Op de pagina met het programma van het Nederlands handbalteam (dames) vind je behalve de WK-wedstrijden van Nederland eveneens wanneer Oranje na het WK verder speelt voor EK-kwalificatie (2020 in Denemarken en Noorwegen). Ook staat daar het programma van de voorbereiding op het komende WK. Nederland speelt in Kumamoto allereerst tegen Slovenië, om 10.00 uur Nederlandse tijd. In Japan is het dan 18.00 uur.

Programma WK Handbal
Vanuit sportcentrum Papendal in Arnhem waar het Nederlands team verzamelt en traint, gaat de ploeg richting Aalsmeer, om in sporthal De Bloemhof woensdag de laatste training op vaderlandse bodem af te werken. Na het persmoment op Schiphol reizen coach, staf en speelsters af naar speelstad Kumamoto in Japan. Na Slovenië speelt ons land daar in elk geval groepswedstrijden in Poule A tegen Angola, Cuba, Servië en Noorwegen. Zie ook het volledige WK Handbal Speelschema.

Speelschema_WK_handbal_dames_2019.JPG

Beeld: NHV