Zaterdag 15 juni 2019

Hoe hoog staat Kameroen op FIFA-ranking?

Womens_FIFA-ranking_vrouwen_wereldranglijst_voetbal.jpg

Hoe hoog staat Kameroen op de FIFA-ranglijst voor vrouwen? Het Nederlands vrouwenelftal staat op de FIFA wereldranglijst een stuk hoger dan de vrouwen van Kameroen; de tweede tegenstander van de Leeuwinnen op het WK in Frankrijk.

Hoe hoog staat Kameroen op de FIFA-ranglijst? De tweede tegenstander van de Leeuwinnen in Groep E staat een flink stuk lager dan Nederland, dat de achtste plek op de wereldranglijst voor vrouwenvoetbal bekleedt. Kameroen staat op de FIFA-lijst bijna veertig plaatsen lager dan de Oranje Vrouwen. De huidige ranglijst geldt nog tot na het WK.

Nummer 8 tegen nummer 46 van FIFA-ranking
Nederland staat dus op plek 8, en Kameroen? Dat staat 46e. Kameroen valt daarmee ruimschoots buiten de topposities van de FIFA-ranking Vrouwen, en des te knapper is het dat zij zich voor het wereldkampioenschap 2019 in Frankrijk hebben weten te plaatsen, zou je zeggen.

Zaterdag in Valenciennes
De tweede tegenstander van de OranjeLeeuwinnen in Groep E op het WK zal het op papier lastig krijgen tegen Nederland. De wedstrijd Nederland - Kameroen wordt gespeeld op zaterdag 15 juni, begint om 15.00 uur en de locatie is Stadion du Hainaut in WK-speelstad Valenciennes.

Nederland heeft op de wereldranglijst Zweden net achter zich
Kameroen staat 46e met een puntentotaal van 1499, gelijk met Slowakije en met vlak achter zich Paraguay. Nederland heeft 1967 punten: iets minder dan de nummer 7 Japan en iets meer dan de nummer 8 Zweden.

Nederland - Kameroen: de eerst keer bij de vrouwen ooit
Nooit eerder stond er de wedstrijd Nederland - Kameroen op het programma van de Oranje voetbaldames. De komende tegenstander van de Leeuwinnen was net als Nederland één keer eerder op een eindronde van het WK van de partij: in 2015. En net als Nederland strandde het team destijds, in gastland Canada, in de achtste finales. Waar de dames van Oranje hun Waterloo vonden tegen Japan (2-1 verlies, zie ook Historie Oranje Vrouwen), daar was voor de 'Ontembare Leeuwinnen' vier jaar geleden China in de knock-outfase te sterk.

Programma Poule E
Nederland en Kameroen spelen behalve nog tegen elkaar (als gezegd op zaterdag 15 juni) daarna ook nog tegen respectievelijk Canada en Nieuw-Zeeland. Zie ook het programma van Groep E van het WK Vrouwenvoetbal 2019.