Woensdag 6 mei 2020

International Lonneke Slöetjes laat Oranje en topvolleybal even (?) voor wat het is

Programma_EK_Volleybal_Dames.jpg

Lonneke Slöetjes stopt voorlopig als international bij Oranje Vrouwen en als clubspeelster met topvolleybal.

Oranje Vrouwen Volleybal international Lonneke Slöetjes (29 jaar) stopt voorlopig met topvolleybal. Slöetjes komt tot 1 januari 2021 van het komende jaar niet in actie tijdens interlands en in de competitie. De diagonaalspeelster van de Nederlandse volleybalvrouwen (302 interlands, debuut bij de Oranjevrouwen in 2008) en de Italiaanse topclub Savino Del Bene Scandicci neemt een jaar vrij voor een pas op de plaats. Of ze daarna alsnog doorgaat, is onzeker.

"Door de constante combinatie van clubvolleybal en nationaal team is het afgelopen decennium voor mij heel belastend geweest", vertelt Slöetjes op de website van de Nederlandse volleybalbond. "Er waren natuurlijk tal van prachtige momenten, maar de laatste tijd heb ik het plezier in het spel wel een beetje verloren. Ik luister nu naar mijn hart, en dat zegt: even geen volleybal."

Plezier in het spel maakt plaats voor studie bedrijfskunde
De Achterhoekse routinier van de Oranjevrouwen pakt na de zomer haar studie bedrijfskunde weer op en volgt het loopbaanbegeleidingstraject van TeamNL@work. Wat ze daarna gaat doen, gaat ze naar eigen zeggen de komende maanden onderzoeken. De Nederlandse volleybalbond (Nevobo) respecteert uiteraard haar besluit. Technisch directeur Joop Alberda: "Lonneke is een ongelooflijk belangrijke speelster en heeft de laatste jaren veel bijgedragen aan de successen van Oranje. We respecteren natuurlijk haar besluit. De zware belasting op topspeelsters is een groot punt van aandacht voor ons. Wij begrijpen dat het voor een atleet soms nodig is om een periode van reflectie in te bouwen en we maken beleid om hier ruimte aan te bieden."

Programma Oranjevrouwen volleybal
Wat betreft de Olympische Spelen en vanwege corona hoeft Slöetjes nu geen grote toernooien zoals een EK of WK te missen. Nederland boekte onvoldoende succes in de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 / 2021. En de wedstrijden in de Volleyball Nations League (VNL) zijn voorlopig allemaal uitgesteld. Het programma van de Oranje Vrouwen (volleybal) ligt voorlopig stil. Onder andere de thuiswedstrijden in de Volleyball Nations League zijn van het programma Oranje Vrouwen Volleybal gehaald. Zo zouden de Nederlandse volleybalsters in mei tegen België, Duitsland en Rusland in actie komen. Nieuwe wedstrijden worden later bekendgemaakt.