Vrijdag 5 juli 2019

WK-finale zonder Oranjeparade, maar mét Oranje Fanzone!

Oranje_Fanzone_finale_WK_Vrouwen.jpg

Géén Oranjeparade, wél een Oranje Fanzone voorafgaand aan de finale van het WK Vrouwenvoetbal in Lyon, zondag 7 juli 2019.

Bij de WK-finale Nederland - Verenigde Staten in Lyon is er vóór de wedstrijd een Oranje Fanzone. Woensdag tegen Zweden ging de Oranje Fanzone niet door. Maar voor de finale van zondag (7 juli) kunnen de supporters van de OranjeLeeuwinnen die naar Lyon komen wél weer feest vieren in deze speciale zone.

De KNVB meldt dat afgelopen woensdag de voorbereidingstijd te kort was, maar dat voor de eindstrijd deze zondag 7 juli de lokale Franse autoriteiten, na overleg met de Nederlandse ambassadeur in Parijs, bereid zijn de Fanzone te faciliteren.

Hoe laat en waar begint de Oranje Fanzone?
De warming-up van de Nederlandse fans begint zondag om 11.00 uur op Place Antonin Poncet. Dat is in het centrum van Lyon. De Oranje Fanzone ligt naast de FIFA Fan Experience.

Bij de WK-finale géén Oranjeparade
Helaas is er echter géén Oranjeparade naar het stadion (Stade de Lyon) voor de aankomende clash tussen de Leeuwinnen van Oranje en de vrouwen van de Verenigde Staten. Net als bij de halve finale komt dit vooral door de grote afstand - van ruim twintig kilometer - tussen de Oranje Fanzone en het stadion.

Vrouwen WK-finale uitverkocht
De finale van het WK Vrouwenvoetbal 2019 tussen Nederland en de Verenigde Staten is geheel uitverkocht. In het stadion waar normaal in clubverband Olympique Lyon speelt, is plaats voor 60.000 toeschouwers. Komende zondag 7 juli vanaf 17.00 uur zullen daar zo'n 4.500 fans gekleed in het oranje tussen zitten.