Vrijdag 7 juni 2019

Jain zingt het WK Vrouwen-openingslied!

Jain_WK_Vrouwen_2019.jpg

De opening van het WK Vrouwen is op 7 juni 2019. De Franse Jain zingt bij de openingsceremonie in Parijs enkele van haar hits.

Update Vandaag, 7 juni 2019 is het zover. De opening van het WK voetbal voor vrouwen. Jain zingt tijdens de openingsceremonie enkele van haar grootste hits. De 27-jarige Franse zangeres is bekend van onder andere haar debuutalbum Zanaka, haar album Souldier en haar recente nummer Gloria.

Frankrijk opent het WK Vrouwen in Parijs tegen Zuid-Korea
Kort na haar optreden als opening van het FIFA WK Vrouwenvoetbal 2019 speelt thuisland Frankrijk haar eerste wedstrijd, in Poule A. De Françaises spelen op 7 juni vanaf 21.00 uur de openingswedstrijd, tegen Zuid-Korea, in het stadion Parc des Princes in Parijs. Ook Noorwegen en Nigeria maken deel uit van Groep A.

Sprankelende openingsceremonie met Jain
De sprankelende Jain zingt vrolijke popliedjes en is met haar teksten maatschappelijk betrokken. "Ik ben enorm enthousiast om bij de openingsceremonie te mogen zingen", zegt Jain op de site van de FIFA. "Ik mag immers optreden op het veld waar de beste voetballers ter wereld zullen strijden om wereldkampioen te worden. Een grote eer."

Speelsteden WK Frankrijk
De speelsteden in Frankrijk zijn Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nice, Parijs, Reims, Rennes en Valenciennes. De allereerste WK-wedstrijd is zoals gezegd vlak na de openingsceremonie, in Parijs. De OranjeLeeuwinnen komen op het WK 2019 voor het eerst dinsdag (11 juni) in actie, tegen Nieuw-Zeeland in WK Poule E.