Donderdag 4 juli 2019

Komt er een huldiging van de OranjeLeeuwinnen? Wanneer, waar, hoe laat?

Huldiging_OranjeLeeuwinnen_dinsdag_9_juli_Amsterdam.jpg

Winnen de Oranje vrouwen het WK Voetbal 2019? Dan komt er een huldiging voor de Leeuwinnen op dinsdag 9 juli in Amsterdam.

Worden de vrouwen van Nederland gehuldigd als de Leeuwinnen het WK winnen? En wanneer? Ja, op dinsdag 9 juli is er een huldiging van de OranjeLeeuwinnen in Amsterdam, (alleen) als Oranje de finale van zondag 7 juli tegen de Verenigde wint. Die zal dan bestaan uit een rondvaart over de Amsterdamse grachten, zoals Nederland bij een winnend nationaal voetbalteam 'gewend' is. De huldiging zelf is daarna in Amsterdam op het Museumplein.

Maar alleen dus als de WK-finalisten onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman het FIFA WK Voetbal 2019 in Frankrijk daadwerkelijk winnend afsluiten. Dat hebben de speelsters en de staf ook nadrukkelijk aangegeven: alléén als wereldkampioen vinden zij een huldiging gepast.

Hoe laat is de huldiging van de OranjeLeeuwinnen?
Wint Nederland het WK 2019? Dan begint dinsdag 9 juli de Rondvaart om 16.30 uur. De Leeuwinnen van Oranje zullen daarna om ongeveer 18.00 uur 'aankomen' voor de huldiging op het Museumplein.