Vrijdag 5 april 2019

Mexico: tegen Leeuwinnen scheepsrecht?

Wedstrijden_OranjeLeeuwinnen.jpg

Tweemaal eerder speelde het Nederlands vrouwenelftal tegen Mexico en tweemaal ging de zege naar Oranje.

Tweemaal eerder speelden de Leeuwinnen tegen Mexico. En tweemaal won Nederland. Vanavond in het GelreDome in Arnhem hopen de beste voetbalsters van Mexico een eind te maken aan deze nog mini-traditie. Mexico hoopt op driemaal is scheepsrecht, na de eerdere winstpartijen van Oranje. Deze waren tamelijk lang geleden, destijds kort achter elkaar.

Geschiedenis Nederland tegen Mexico
In 2010 eindigde Nederland tegen Mexico in 3-1 op 15 december en in 2-1 op 19 december. De beide oefenwedstrijden vonden toen plaats in Brazilië (São Paulo), tijdens een vriendschappelijk internationaal toernooi, officieel het Torneio Int. Cidade de São Pau geheten.

Leeuwinnen toen al met o.a. scorende recordinternational Spitse
Maar ook al is het alweer bijna tien jaar geleden, toch zijn er nog best een aantal speelsters van nu die er destijds ook al bij waren. Het gaat zelfs om zes Leeuwinnen. Namelijk: Daniëlle van de Donk, Loes Geurts, Ellen Jansen, Shanice van de Sanden, Sari van Veenendaal en Sherida Spitse. Laatstgenoemde is huidig recordinternational van de Leeuwinnen en maakte destijds één van de nu in totaal al 30 interlandgoals. Bondscoach was toen Roger Reijners.

Verder maakten tijdens de laatste wedstrijd ook deze Oranje vrouweninternationals speelminuten: Dyanne Bito, Manoe Meulen, Daphne Koster, Petra Hogewoning, Marije Brummel, Sylvia Smit, Chantal de Ridder, Kirsten van de Ven, Renee Slegers en Cynthia Beekhuis. Zie voor alle prestaties van de Leeuwinnen in de geschiedenis ook deze pagina op EKVrouwen.nl: Historie Oranje Vrouwen.