Zaterdag 22 juni 2019

Nederland in kwartfinale? Dan speelt Oranje in speelstad Valenciennes

Speelsteden_WK_Vrouwen_Frankrijk_Valenciennes.jpg

De Leeuwinnen van Oranje spelen hun achtste finale op het WK Vrouwen tegen Japan in Rennes. Wint Nederland? Dan speelt het de kwartfinale in speelstad Valenciennes, op zaterdag 29 juni 2019.

Van Rennes (achtste finale) naar Valenciennes (kwartfinale). Nederland speelt op het WK Vrouwen in Valenciennes - als het de kwartfinales haalt door dinsdag 25 juni in de achtste finale te winnen van Japan. Het stadion in Valenciennes is Stadion de Hainaut, dat het decor is van de op een na laatste kwartfinale. Die wedstrijd waarin de Oranje Leeuwinnen mogelijk spelen, is op zaterdag 29 juni en begint om 15.00 uur. Lees hier meer over speelstad Valenciennes waarin Nederland in de groepsfase ook al in actie kwam.

UPDATE: NEDERLAND WINT VAN JAPAN EN GAAT DUS INDERDAAD NAAR VALENCIENNES!
Lees verder voor het oorspronkelijk artikel met nog actuele informatie over deze komende Oranje speelstad!


Wint Nederland van Japan? Dan reist Oranje naar Valenciennes
Eerst is er op moment van schrijven de achtste finale van het Nederlands vrouwenelftal in Rennes, in Stadion Roazhon Park, tegen de vrouwen van Japan. In Rennes staat ook nog een kwartfinale op het programma, maar daarin zal Nederland niet komen te spelen als het Japan van zich weet af te schudden. Lukt dit laatste dan verkast de Oranje ploeg van bondscoach Sarina Wiegman immers voor de kwartfinales naar Valenciennes.

Wedstrijd van Leeuwinnen bezoeken in Frankrijk / Valenciennes
Heb je een ticket en ga je met de auto op reis voor een wedstrijdbezoek van de Leeuwinnen in Frankrijk vergeet dan overigens niet een verplichte milieusticker voor Frankrijk aan te vragen. In Frankrijk aangekomen kun je - als Oranje zich hopelijk plaatst - een geweldige ambiance rondom de wedstrijd meemaken, maar óók genieten van de speelstad zelf van dit WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk. Valenciennes is namelijk een leuke, historische stad.

Informatie over 'keizerlijke' Franse WK-speelstad Valenciennes
Valenciennes is namelijk gesticht in de tijd van het Romeinse Rijk. De huidige speelstad van het WK is dan ook vernoemd naar keizer Valentinianus I. Tientallen jaren lang was deze Franse stad een centrum van staal en textiel, en dat is nog altijd terug te zien in de musea, de winkels en aan sommige kunstwerken. Helaas is, zoals bij wel meer steden, de Tweede Wereldoorlog niet bijzonder vriendelijk geweest voor de stad. Valenciennes werd verwoest, maar toch zijn er anno 2019 nog veel historische monumenten te vinden. Voorbeelden daarvan zijn de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Saint-Cordonde, de gevel van het stadhuis, de Jezuïeten bibliotheek en het Museum voor de Schone Kunsten.

Valenciennes ligt dichtbij België + leuk weetje
Valenciennes is vanuit Nederland makkelijk bereisbaar, want ligt vlakbij België. In het stadion - Stadion du Hainaut - kunnen ruimschoots 25.000 toeschouwers, dus er is plaats voor veel Nederlandse fans van de OranjeLeeuwinnen. Het stadion is overigens tamelijk nieuw, want gebouwd in 2011. Leuk om te weten: daarvóór was er in Valenciennes het voetbalstadion Stade Nungesser, dat een paar honderd meter verderop lag. Aan het nieuwe stadion Du Hainaut is destijds in aanloop naar de opening in juli 2011 drie jaar gebouwd.

Meer wedstrijden op het WK in Valenciennes
Er werden op dit WK Vrouwen 2019 in deze speelstad eerder al vier groepswedstrijden gespeeld: Australië - Italië (1-2), Duitsland - Spanje (1-0), Nederland - Kameroen (3-1) en Italië - Brazilië (0-1). In de achtste finales staat er, zondag 23 juni om 17.30 uur, ook Engeland - Kameroen op het programma in Valenciennes. Gevolgd dus door een kwartfinale waarin Nederland kan komen te spelen tegen de winnaar van Italië tegen China. Kortom, mogelijk is er op zaterdag 29 juni om 15.00 uur in Valenciennes de wedstrijd Italië - Nederland of China - Nederland in de 4e finales van het WK Frankrijk.