Maandag 11 november 2019

Nederland - Slovenië: feitenrelaas richting wedstrijd OranjeLeeuwinnen dinsdag

Wanneer_volgende_wedstrijd_Oranjevrouwen.jpg

De Leeuwinnen, met Beerensteyn weer in de selectie, spelen op dinsdag 12 november vanaf 20.00 uur thuis tegen Slovenië, in Poule A voor EK-kwalificatie.

Het Nederlands elftal Vrouwen speelt dinsdag 12 november de volgende interland: thuis tegen Slovenië, in Arnhem, voor EK-kwalificatie. De wedstrijd volgt op de 0-8 van vrijdag uit tegen Turkije. Nederland - Slovenië begint om 20.00 uur. Lees of scan je de volgende regels, dan weet je meteen het allerbelangrijkste over het komende optreden van de Leeuwinnen!

De volgende wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen is dus die tegen Slovenië * daarna speelt Oranje Vrouwen weer (voor EK-kwalificatie) op vrijdag 10 april van het volgende kalenderjaar 2020, uit tegen Kosovo * de eerstkomende wedstrijd wordt gespeeld in het Gelredome in Arnhem * de uitzending van Nederland - Slovenië is te zien bij Veronica * de zender begint de verslaggeving met een voorbeschouwing om 19.30 uur.

Wie spelen er tegen Slovenië & topscorers Leeuwinnen
In de selectie van de Leeuwinnen is Lineth Beerensteyn (foto) weer teruggekeerd * Lieke Martens en Stefanie van der Gragt ontbreken nog * Jackie Groenen, Kika van Es en Shanice van de Sanden hebben tegen Turkije alweer gespeeld * sterker nog: Van de Sanden heeft alweer gescoord en is daarmee een plek gestegen op de alltime topscorerslijst van de Leeuwinnen * ook Daniëlle van de Donk - die vrijdag driemaal scoorde - is in de lijst met topscorers van de Oranjevrouwen (een paar treetjes zelfs) opgeklommen.

Statistieken tegen Slovenië & Oranjecaps vrouwen
De Nederlandse voetbalvrouwen speelden in de historie drie keer eerder tegen Slovenië * telkens voor EK-kwalificatie * Nederland won alle drie de keren: in 2011 werd het 0-2, in 2012 3-1 en afgelopen 4 oktober in de huidige EK-kwalificatiereeks wonnen de Leeuwinnen met 2-4 * Miedema, Beerensteyn en twee keer Spitse verzorgden de Oranjescore * namens Slovenië deden Zver en Korošek iets terug * dinsdag kan Katja Snoeijs na haar debuut tegen Turkije nu haar tweede Oranjewedstrijd spelen, Shanice van de Sanden haar 75e en Sherida Spitse haar 175e * zie ook: recordaantal caps voor Oranjevrouwen.

Respectabele feiten, stand Poule A Nederland & arbitrage
Voor Bloodworth, Van Lunteren, Roord en opnieuw Spitse is er nog een ander mooi gegeven: als zij spelen tegen Slovenië, hebben ze met Oranje in het hele jaar 2019 geen wedstrijd gemist * in Poule A voor kwalificatie voor WEURO 2021 staat Slovenië vierde, met 6 punten uit 4 duels en een doelsaldo van 13-6, achter Rusland, koploper Nederland en ruim vóór Estland en Turkije * Nederland speelt dinsdag in het traditionele Oranje Leeuwinnen-tenue * de arbiter van dienst is de Engelse Rebecca Welch (35 jaar), een topscheidsrechter die onder meer in 2017 de vrouwenfinale om de FA Cup floot op Wembley voor 40.000 toeschouwers * haar assistenten zijn haar landgenoten Natalie Anne Aspinall en Lisa Rashid, naast vierde official Helen Conley.

FIFA Ranking & het EK Vrouwenvoetbal 2021 in Engeland
Slovenië staat op de Vrouwen FIFA wereldranglijst 53e * de standen in alle poules voor kwalificatie voor Women's EURO 2021 zijn via voorgaande link te vinden * je kunt ook alvast kijken op de pagina's met speelsteden en stadions Women's EURO 2021, ticketinfo Women's EURO 2021 en loting Women's EURO 2021.