Vrijdag 8 november 2019

Leeuwinnen: Nederland - Slovenië wordt (weer) live uitgezonden door Veronica

Nederlands_elftal_vrouwen_op_televisie_te_zien.jpg

De wedstrijd Nederland - Slovenië bij de OranjeLeeuwinnen op dinsdag 12 november 2019 is live op tv te zien bij Veronica. De wedstrijd voor EK-kwalificatie begint om 20.00 uur. De uitzending met voorbeschouwing begint om 19.30 uur.

De thuiswedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Slovenië is live op televisie te zien bij Veronica. De uitzending met de voorbeschouwing op Nederland - Slovenië begint dinsdag 12 november om 19.30 uur. De Leeuwinnen spelen de wedstrijd vanaf 20.00 uur in het Gelredome in Arnhem. De Oranjevrouwen kunnen thuis tegen de Slovenen een grote slag slaan: kwalificatie voor het EK Vrouwenvoetbal 2021 in Engeland is dichtbij.

Afgelopen vrijdag won Nederland de vijfde kwalificatiewedstrijd, uit tegen Turkije: 0-8, met Leeuwinnen-goals van Daniëlle van de Donk (hattrick), Vivianne Miedema (twee doelpunten), Sherida Spitse (tweemaal; uit een strafschop en uit een uitgekiende vrije trap) en Shanice van de Sanden. Die wedstrijd werd bij uitzondering uitgezonden door SBS9, maar de komende wedstrijd van de Oranjevrouwen is 'gewoon' weer te zien op de zender van Veronica. Dinsdag volgt de zesde tweestrijd van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in Poule A waarin de Leeuwinnen aan kop gaan met inmiddels 15 punten.

Leeuwinnen spelen hierna weer voor EK-kwalificatie in april 2020
Ervan uitgaande dat het Nederlands vrouwenelftal niet in actie hoeft te komen in play-offwedstrijden om kwalificatie voor het EK Vrouwenvoetbal te bewerkstelligen, komt het nationale team pas weer voor EK-kwalificatie in actie op vrijdag 10 april 2020 (Kosovo - Nederland), gevolgd door deze interlands: Nederland - Estland op dinsdag 14 april, op Rusland - Nederland op vrijdag 18 september en Nederland - Kosovo op dinsdag 22 september 2020.

Informatie over het EK Vrouwenvoetbal
Ondertussen kun je alvast info vinden over de eindronde van het Europees kampioenschap voetbal bij de vrouwen: zoals over de speelsteden, de loting en - voor alle fans - over hoe je tickets kunt kopen voor het EK 2021 in Engeland.