Dinsdag 18 juni 2019

Leeuwin Stefanie van der Gragt lijkt weer aan te sluiten bij WK-ploeg

OranjeLeeuwinnen_Stefanie_van_der_Gragt.jpg

De OranjeLeeuwinnen kunnen op het WK Vrouwen weer rekenen op Stefanie van der Gragt. De verdediger sluit na haar knieblessure uit het eerste WK 2019-duel weer aan bij het Nederlandse vrouwenteam, dat donderdag speelt tegen Canada.

Leeuwin Stefanie van der Gragt lijkt weer aan te sluiten bij de Oranje WK-ploeg met de wedstrijd tegen Canada in aantocht. De aan haar knie geblesseerde verdediger heeft dinsdag de groepstraining hervat, twee dagen voor de laatste groepswedstrijd van Nederland in Poule E.

Van der Gragt donderdag mogelijk met Oranje tegen Canada
De FC Barcelona-speelster hield zich tijdens de training nog deels afzijdig, maar is wel aan de betere hand. De knieblessure opgelopen in de eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland hield haar tegen Kameroen nog aan de kant. Tegen Canada is Stefanie van der Gragt mogelijk weer van de partij, al is het opstellen van de Leeuwin door bondscoach Sarina Wiegman op moment van schrijven nog onzeker.

Tegen wie speelt Nederland op het WK in de achtste finales?
Nederland kan een plek in de achtste finales van het WK Vrouwen niet meer ontgaan. Het is echter nog wel de vraag of de vrouwen van Oranje deze 8e finales ingaan als eerste of tweede in de eindstand van Poule E. Speelt Oranje donderdag 20 juni in Reims gelijk of wint het tegen de Canadese vrouwenploeg, dan eindigt Nederland bovenaan de groep. Deze nummer één-positie geeft recht op een wedstrijd tegen de nummer twee van Groep D in het begin van de knock-outfase. Die wedstrijd staat dan op het programma op dinsdag 25 juni om 21.00 uur in Rennes (stadion stadion Roazhon Park). Tegenstander is dan Engeland, Japan of misschien nog Argentinië.

Lees ook: Hoe zit het met de achtste finales van het WK? Tegen wie kan Nederland spelen?

Scenario bij verlies tegen Canada: tegen Zweden of USA
Verliezen de Leeuwinnen tegen Canada dan eindigen ze in Groep E als tweede, en is de nummer 2 van Groep F voor Nederland in de achtste finales de tegenstander: Zweden of de Verenigde Staten. Dit duel zal dan al plaatsvinden op maandag 24 juni om 21.00 uur in Parijs (stadion Parc des Princes). Dat zou dus één dag minder voorbereidingstijd betekenen voor de nationale ploeg onder leiding van Wiegman.

FIFA-ranglijst
Zie ook: waar staan Zweden, de Verenigde Staten, Engeland, Japan en Argentinië op de FIFA-wereldranglijst voor vrouwen? Zie: actuele FIFA-ranking. Voor de rest van het WK-speelschema t/m de finale, klik hier.