Vrijdag 18 september 2020

Oranje Leeuwinnen klaar voor de wedstrijd tegen Rusland

Oranje-Leeuwinnen-team-elftal.png

De Oranje Leeuwinnen hervatten de EK Kwalificatiereeks.

Vanmiddag om 16:00 uur hervatten de Oranje Leeuwinnen de kwalificatiereeks voor het EK 2022 in Engeland. Er wordt een uitduel gespeeld tegen Rusland. Het Nederlands dameselftal is nog ongeslagen en won zelfs alle zes de duels. Rusland staat op de tweede plek in de poule en is daarmee de belangrijkste concurrent van Nederland.

Stand in de poule
Nederland staat op de eerste plek met 18 punten uit zes wedstrijden. Het doelsaldo staat maar liefst op +25. Er werden slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd. Dit is natuurlijk mede te danken aan de muur Sari van Veenendaal.

De Oranje Leeuwinnen hebben zich vrijwel zeker geplaatst voor het EK 2022. Hoewel Rusland op de tweede plaats staat, lijkt Nederland deze wedstrijd ook te kunnen winnen. Het thuisduel tegen de Russen werd met 2-0 gewonnen.

Selectie
Er zijn 23 speelsters geselecteerd voor het duel met Rusland. Twee bekende namen ontbreken in de selectie: Loes Geurts (hersenschudding) en Sherida Spitse. Laatstgenoemde wordt niet vrijgegeven door haar Noorse club Vålerenga. Hoewel Spitse niet deelneemt aan de wedstrijd, sluit zij wel aan voor het tweede deel van de trainingsstage in Zeist.