Woensdag 26 augustus 2020

Oranje Leeuwinnen op 23 oktober naar Groningen

Team_Oranje_-_Copyright-ProShots-1569391_-_Remko_Kool_-_CREDIT.jpg

De Oranje Leeuwinnen vervolgen de EK Kwalificatiereeks en spelen in oktober op Nederlandse bodem.

De Oranje Leeuwinnen spelen op vrijdag 23 oktober in het stadion van FC Groningen een EK-kwalificatiewedstrijd. Het duel wordt gespeeld tegen Estland en begint om 19:30 uur.

Oorspronkelijk zou deze wedstrijd al plaatsvinden in april 2020, maar door de coronastop werd deze uitgesteld. Het is nog niet bekend of er publiek aanwezig mag zijn. Tickethouders krijgen hierover nog bericht. Overigens is het niet de eerste keer dat de Oranje Leeuwinnen in Groningen voetballen. In oktober 2017 werd er in een uitverkocht stadion met 1-0 gewonnen van Noorwegen.

Hoe staan de Leeuwinnen ervoor in de EK kwalificatie?

Het ziet er positief uit voor de Oranje vrouwen. Na zes wedstrijden in de EK kwalificatie staan ‘wij’ bovenaan in groep A. Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. De Nederlandse vrouwen zijn vrijwel zeker van plaatsing voor het EK 2022.

Met Estland treft Nederland een op papier makkelijke tegenstander. Het uitduel werd maar liefst met 0-7 gewonnen. De tegenstander van Oranje heeft zelfs maar één doelpunt gemaakt in vijf wedstrijden en kreeg er al dertien tegen.

Wanneer is het EK?
Het EK voetbal voor vrouwen wordt in 2022 gespeeld in Engeland. Ook dit toernooi is uitgesteld door corona, namelijk met een jaar. De Olympische Spelen waren ook al een jaar opgeschoven (naar 2021), waardoor er in de kalender geen plek meer was voor het EK vrouwenvoetbal.

Wanneer zijn de Olympische Spelen?
De Olympische spelen zouden in de zomer van 2020 plaatsvinden in Tokio, Japan. Door corona is het prestigieuze toernooi verplaatst naar 2021. Op 23 juli 2021 start het toernooi en de finale is op 8 augustus.

Zijn er nog meer EK Kwalificatiewedstrijden binnenkort?
Goed nieuws voor de Oranje Leeuwinnen fans! Op vrijdag 18 september 2020 wordt er een uitwedstrijd gespeeld in Moskou, Rusland. Bijna een jaar geleden speelde de Nederlandse dames thuis tegen de Russen. Die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen.