Donderdag 9 januari 2020

Oranje volleybalsters zaterdag 11 januari om 17.15 uur in halve finale OKT

Wanneer_spelen_volleybaldames_Nederland.jpg

Het Nederlands dames volleybalteam speelt in de halve finales van het OKT op zaterdag 11 januari 2020, vanaf 17.15 uur in Omnisport Apeldoorn. Tegenstander is Duitsland.

De nationale volleybalsters van Nederland spelen de halve finale van het OKT op zaterdag 11 januari. De wedstrijd tegen Duitsland begint om 17.15 uur. Oranje speelt om een plek in de finale van het OKT: daarin kan een ticket worden verdiend voor de Olympische Spelen van dit jaar in Tokio.

De wedstrijd is in Omnisport Apeldoorn, net als Nederland - Polen, de laatste groepswedstrijd van Oranje dat het OKT succesvol is begonnen. De uitslag van Nederland - Polen op donderdag 9 januari (19.30 uur) Update: Nederland verliest met 1-3 (20-25, 23-25, 25-23, 23-25) is niet meer van belang voor de voortgang van het Nederlands vrouwen volleybalteam in dit olympisch kwalificatietoernooi. De eerste zeges van twee keer 3-0 op respectievelijk Azerbeidzjan en Bulgarije in Groep A geven Oranje alvast zekerheid voor een vervolg tegen één van deze tegenstanders uit Groep B: Duitsland, België, Kroatië of Turkije. Welke opponent het wordt, is op moment van schrijven nog niet bekend: Duitsland, Turkije en België maken nog kans. Update: het wordt Duitsland.

Volleybaldames probleemloos Poule A door naar halve finales OKT
De winst op Bulgarije was opnieuw een duidelijke, zowel in cijfers als qua spel. Behalve een close derde set (die de ploeg van Giovanni Caprara uiteindelijk naar zich toetrok met 26-24) spraken de cijfers voor zich. Na setstanden van 25-23, 25-18 en 25-22 van dinsdag tegen Azerbeidzjan, volgden woensdag setstanden van 25-19, nogmaals 25-19 en de genoemde 26-24 tegen Bulgarije. En als de Nederlandse volleybalsters bij vlagen iets scherper en zorgvuldiger waren geweest, had het aantal tegenpunten in de sets nog een stuk lager kunnen liggen.

Finale OKT: zondag 12 januari om 17.30 uur
In dit tweede groepsduel moest Nederland het doen zonder de 29-jarige routinier Lonneke Slöetjes, die ziek moest afhaken, maar haar vervangster Nika Daalderop speelde zeer verdienstelijk en de kwaliteit van het Nederlandse spel als geheel was ruim voldoende om het niet spannend te hoeven maken. Donderdag wacht alweer de laatste groepswedstrijd, tegen Polen, waarna dus op zaterdag de volleybal clash op de agenda staat in de eerste van 'twee finales': de halve finale die gewonnen moet worden voorafgaand aan de finale van het OKT, die zondag 12 januari op het programma staat om 17.30 uur.