Dinsdag 25 februari 2020

Oranje Vrouwen: Nederland - Brazilië is live op tv te zien bij Veronica

Wedstrijd_Leeuwinnen_live_op_tv_zender_Veronica.jpg

De wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tijdens het oefentoernooi in Frankrijk tegen Brazilië is live te zien op tv bij Veronica. De wedstrijd Nederland - Brazilië wordt gespeeld op woensdag 4 maart 2020. De uitzending begint om 18.50 uur.

Nederland - Brazilië bij de Oranjevrouwen op woensdag 4 maart kun je live kijken op Veronica. De zender laat de eerste wedstrijd van de Leeuwinnen tijdens het oefentoernooi in Frankrijk zien met een korte voorbeschouwing: de uitzending begint om 18.50 uur. De wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Brazilië zelf begint om 19.00 uur.

Het is de allereerste van de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen in het jaar 2020. Kort na Nederland - Brazilië volgen er tijdens het aankomende Tournoi de France nog twee oefeninterlands voor de WK-finalist van het vorige jaar. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt na het openingsduel met Brazilië namelijk ook op zaterdag 7 maart tegen Canada om 19.00 uur, en als slot op dinsdag 10 maart tegen gastland Frankrijk met als tijdstip van beginnen 21.00 uur. Ook die wedstrijden, Nederland - Canada en Nederland - Frankrijk, worden live door Veronica uitgezonden. Zie ook: OranjeLeeuwinnen tv gids.

Leeuwinnen en kwalificatie voor EK 2021
Na deze oefenwedstrijden maken de Leeuwinnen zich langzamerhand op voor het restant van de wedstrijden voor kwalificatie voor het EK. Het EK vrouwenvoetbal is in 2021 in Engeland en Oranje heeft inmiddels in EK-kwalificatiegroep A een riante uitgangspositie opgebouwd om de Europese eindronde te bereiken. Nederland voert de stand in de poule aan met het maximale aantal punten (18) uit zes wedstrijden. Rusland en Kosovo volgen met elk drie verliespunten uit (nog slechts) drie duels. Het Nederlands vrouwenelftal gaat verder met de kwalificatie op vrijdag 10 april 2020 (Kosovo - Nederland) en dinsdag 14 april (Nederland - Estland). De laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK Vrouwen zijn in september.

'Tussendoor': de Leeuwinnen op de Olympische Spelen
Tussen de optredens in de EK-kwalificatie door wacht er nog iets bijzonders voor de Oranjevrouwen: deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. Het vrouwenvoetbaltoernooi op de Spelen van 2020 begint op woensdag 22 juli.