Dinsdag 27 juli 2021

OranjeLeeuwinnen hopelijk vrijdag wel op TV

De NOS heeft het dinsdagmiddag zwaar voor de kiezen gekregen op de sociale media. De omroep koos ervoor om de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen de Chinese vrouwen niet live uit te zenden. De voorkeur ging namelijk naar de hockeywedstrijd tussen Nederland en Canada. De Oranje-fans waren hier op Twitter dan ook niet over te spreken. De NOS liet voorafgaand aan de wedstrijd weten direct te schakelen bij een doelpunt, maar ook dat gebeurde niet.

Reacties op twitter

De reacties op Twitter stroomden gedurende de wedstrijd binnen op het account van de NOS. De meeste voetballiefhebbers waren nogal ontdaan over het feit dat de doelpunten niet werden uitgezonden, ondanks de belofte voor de wedstrijd. Enkele Tweets die voorbij kwamen waren:

- NOS liegt ons nog voor ook, want ze zouden schakelen bij doelpunten. Staat inmiddels al een tijdje 1-1 in Yokohama…
- Wacht, waar kan je nu de hele wedstrijd zien? Want de NOS vindt hockey belangrijker en Eurosport fucking turnen.
- Dan gaan ze nu ineens hockey analyseren in plaats van voetbal uitzenden??
- Slecht spelende mannensporters krijgen altijd voorrang boven goed presterende vrouwelijke sporters bij de NOS.
- Weer een goal, weer blijft de NOS bij het hockey. Staaltje wanbeleid hoor.
- Ik raak echt geïrriteerd door dat hockey, laat tenminste de goals zien, zoals jullie beloven.
- Over pakweg 8 minuten krijgen wij het doelpunt te zien.
- Of ik dus nu op het Turkse Trtspor naar Nederland – China zit te kijken? Misschien.
- Hockey afgelopen, dus doorschakelen @NOSSport? Kom op man.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 8-2, maar live heeft menig fan daar niet veel van meegekregen.

Twee livestreams zenden hockey uit

Het was voor de liefhebbers ook niet mogelijk om via de NOS applicatie naar de wedstrijd Nederland – China te kijken. De NOS besloot om exact dezelfde hockeywedstrijd op de streams uit te zenden. Een opmerkelijke keuze, maar dat lijkt te maken te hebben met de uitzendrechten. De OranjeLeeuwinnen wonnen het duel tegen de Chinezen met 8-2. De topscorer Vivianne Miedema speelde alleen in het laatste half uur mee, maar wist wederom een tweetal doelpunten te noteren.

Nederland treft de Verenigde Staten

Nederland heeft zich als groepswinnaar gekwalificeerd voor de kwartfinale. De OranjeLeeuwinnen spelen aankomende vrijdag (13:00 uur) tegen de Verenigde Staten. In 2019 stonden beide landen nog tegenover elkaar in de WK-finale. Destijds wonnen de Amerikaanse vrouwen met 2-0. De kans lijkt groot dat de NOS de kwartfinale wel in zijn totaliteit zal gaan uitzenden.

* Staat uw twitterbericht op deze pagina en wilt u dat niet? Stuur ons dan via Facebook een bericht en wij verwijderen dit. Uw naam wordt niet vermeld op onze site of socials.