Maandag 19 juli 2021

OranjeLeeuwinnen spelen gelijk tegen Canada

De OranjeLeeuwinnen zijn momenteel druk bezig met de voorbereiding op de Olympische Spelen. In Tokyo maakt de ploeg zich klaar voor een drietal groepswedstrijden. Op woensdag 14 juli speelde Oranje met 3-3 gelijk tegen Canada in een besloten oefenwedstrijd. De Nederlandse damesploeg kwam tweemaal op een achterstand en wist desondanks een gelijkspel uit het vuur te slepen. De OranjeLeeuwinnen spelen op 21 juni de eerste groepswedstrijd tegen Zambia, gevolgd door wedstrijden tegen Brazilië (24 juli) en China (27 juli).

Generale repetitie tegen Canada
De OranjeLeeuwinnen oefende afgelopen woensdag achter gesloten deuren. De sterkste elf speelsters werden het veld opgestuurd. Sisca Folkertsma mocht wederom in de basis starten, zoals dat vorige maand ook al het geval was tegen de Noren en de Italianen. Folkertsma tekende onlangs een contract bij Girondins de Bordeaux en zal FC Twente na de Olympische Spelen verlaten. Daarnaast begonnen ook de bekende namen zoals Nouwen, Janssen, Miedema, Martens en Groenen in de basis.

De Canadese damesploeg begon goed aan de wedstrijd en wist de scoren te openen. De spits Miedema wist de stand weer gelijk te trekken. Echter ging het in de tweede helft goed mis voor Oranje, aangezien Canada op een 3-1 voorsprong wist te komen. Dankzij doelpunten van Groenen en Beerensteyn eindigde het duel alsnog in 3-3. Nederland is samen met Canada, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten kanshebber voor eremetaal op de Olympische Spelen in Tokyo.

Oefenduel afgelast

De OranjeLeeuwinnen zouden voor vertrek naar Japan een oefenduel spelen tegen de nationale selectie van Zuid-Afrika. Echter werden diverse speelsters van Zuid-Afrika positief getest op corona, waardoor er een streep door het duel ging.

Nederland start op de Olympische Spelen met een duel tegen Zambia, een wedstrijd die normaliter met ruime cijfers gewonnen zou moeten worden. Daarna volgt met Brazilië een sterke tegenstander, namelijk de huidige nummer 7 van de wereldranglijst. De laatste wedstrijd tegen China zal gespeeld in Yokohama.