Donderdag 15 juli 2021

Voorbeschouwing: Zambia - Nederland (uitslag: 3-10)

Oranjeleeuwinnen-proshots.jpg

@proshots

--Scroll naar beneden voor de uitslag en doelpuntenmakers--

De OranjeLeeuwinnen staan in de groepsfase van de Olympische Spelen tegenover Zambia, Brazilië en China. Als eerste wordt er gespeeld tegen Zambia op woensdag 21 juli om 13 uur. Op papier zou Nederland geen moeite moeten hebben met deze tegenstander. Het zou zomaar eens een heerlijke openingswedstrijd voor de Oranje dames kunnen worden.

Selectie OranjeLeeuwinnen
Wiegman heeft 21 speelsters bij zich, waarvan 3 reserves. De bekende namen ontbreken natuurlijk niet, zoals Miedema, Groenen en Van Veenendaal. Laatstgenoemde is eerste keeper én aanvoerder. Naar verwachting stelt Wiegman de elf sterkste namen op. Het toernooi sterk beginnen, zou voor het team een goede motivatie en start zijn.

Wij verwachten dat dit de opstelling wordt:
Van Veenendaal
D. Janssen, Nouwen, Van der Gragt, Van dongen
Groenen, Roord, Van de Donk
Martens, Miedema, Beerensteyn

Op 20 juli 2021 is bekend geworden dat Spitse niet meer kan deelnemen. Zij is geblesseerd geraakt aan haar knie.

Ongeveer een uur voor de wedstrijd, vind je hier de

Spelbeeld
In de oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zagen we een gretig en aanvallend elftal. Natuurlijk wil het niet altijd even soepel lopen, maar als het dat doet dan is het genieten blazen. Er wordt eigenlijk altijd in een 433 opstelling gespeeld en dat biedt voldoende mogelijkheden in de aanval.

Zambia zal niet de sterkste tegenstander op het toernooi zijn en doelpunten gaan er voor Oranje zeker vallen. Kijk niet gek op als Nederland de eerste wedstrijd met 0-6 wint.

Debuut van Zambia op de Olympische Spelen
Voor Zambia wordt het de eerste keer dat zij aan de Olympische Spelen deelnemen. Sterker nog, het is de eerste keer voor Zambia dat zij op een wereldwijd toernooi staan. Ook het WK werd eerder nog niet behaald.

In april speelde het damesteam van Zambia tegen Zuid-Afrika. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren. Daarna lijkt het team geen wedstrijden meer gespeeld te hebben of deze zijn niet geregistreerd. Het is tevens de eerste keer dat de Nederlandse dames het team van Zambia ontmoeten.

Uitslag en doelpunten
De OranjeLeeuwinnen hadden het niet zwaar tegen Zambia en stonden na 15 minuten spelen al met 0-3 voor. Het eerste en tweede doelpunt zijn mede te danken aan inschattingsfouten door de keepster van Zambia. Hier werd gretig gebruik van gemaakt door Miedema en Martens! Miedema tekende in deze eerste groepswedstrijd voor maar liefst vier doelpunten. Zij werd na een uur spelen gewisseld. Dit is een heerlijke start van het toernooi voor de ploeg van Wiegman.

Doelpunten:
0-1 Miedema '9
0-2 Martens '14
0-3 Miedema '15
1-3 Banda '19
1-4 Miedema '29
1-5 Martens '38
1-6 Van de Sanden '44
--rust--
1-7 Miedema '59
1-8 Roord '64
1-9 Beerensteyn '75
1-10 Pelova '80
2-10 Banda '82
3-10 Banda '84

Miedema-os2020-zambia.jpg

@proshots