Woensdag 22 april 2020

Programma Oranje Vrouwen Volleybal: stand van zaken

Programma_Oranje_Vrouwen_Volleybal.jpg

Programma Oranje Vrouwen volleybal. Coronacrisis, stand van zaken. Wanneer spelen de Oranjevrouwen weer?

Het programma van de Oranje Vrouwen (volleybal). Hoe ziet dat er nu uit? Het coronavirus heeft veel roet in het eten gegooid. Maar wat is nu de stand van zaken? De Oranjevrouwen spelen mogelijk weer wedstrijden in 2020. Zie hier informatie over het gewijzigde schema.

Ook alle internationale wedstrijden in het volleybal liggen voorlopig stil. De actualiteit kan per week veranderen. UPDATE NA VERLENGDE CORONAMAATREGELEN KABINET ALS AANGEKONDIGD OP 21 APRIL: er zijn géén evenementen toegestaan tot 1 september. Er stonden tot die tijd echter geen wedstrijden van de dames volleybalsters op het programma. (Lees verder).


Kijk voor nieuwe actuele wijzigingen bij:

- PROGRAMMA ORANJE VROUWEN VOLLEYBAL


STAND VAN ZAKEN per 22 april 2020:

Bij de ORANJE VROUWEN VOLLEYBALSTERS zijn tot dusver deze WEDSTRIJDEN UITGESTELD:

Drie wedstrijden in de Volleyball Nations League (VNL):
- thuis (in Apeldoorn) tegen België (oorspronkelijk op programma op 19 mei)
- thuis (in Apeldoorn) tegen Duitsland (oorspronkelijk op programma op 20 mei)
- thuis (in Apeldoorn) tegen Rusland (oorspronkelijk op programma op 21 mei)

Alle wedstrijden Nations League Volleybal uitgesteld
De FIVB (wereldvolleybalbond) heeft alle wedstrijden in de Volleyball Nations League uitgesteld tot minimaal na de zomer van 2020. Behalve de speelronde in Omnisport Apeldoorn zijn ook alle andere speelrondes binnen de VNL tot nader orde uitgesteld. Verder stonden er voor de vrouwen volleybalsters van Oranje geen concrete wedstrijden op de agenda. Ook niet op de (uitgestelde) Olympische Spelen van Tokio: de Nederlandse vrouwen hebben zich daarvoor niet geplaatst.

De eerstkomende wedstrijden van de Oranjevrouwen Volleybal, inclusief de gewijzigde speeldata, zijn op dit moment niet bekend. De laatste keer dat de Nederlandse volleybalsters in actie kwamen, was tijdens het OKT, de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Nederland reikte in Apeldoorn wel tot de halve finales, maar Oranje werd daarin uitgeschakeld door Duitsland.

Zie ook:

- Programma Oranje vrouwen voetbal | stand van zaken april 2020
- Programma Oranje vrouwen handbal | stand van zaken april 2020

Eerdere wedstrijden Oranje Volleybal
Vóór het OKT speelde het Nederlands volleybalteam op de World Cup van 2019 en eindigde toen op plaats 8 van de 12 deelnemende landen. Kort daarvoor, op het EK 2019, werd Oranje in de kwartfinales uitgeschakeld op het EK.