Maandag 2 maart 2020

Programma Tournoi de France met wedstrijden Leeuwinnen

Wedstrijden_Leeuwinnen.jpg

De Oranje Leeuwinnen spelen drie wedstrijden tijdens het Tournoi de France 2020. De vrouwen van Nederland oefenen op 4, 7 en 10 maart tegen Brazilië, Canada en Frankrijk.

Dit is het programma van het Tournoi de France, het vriendschappelijk toernooi waarin de OranjeLeeuwinnen wedstrijden spelen tegen Brazilië (4 maart), Canada (7 maart) en Frankrijk (10 maart) 2020. Het volledige programma van de voetbalvrouwen van Nederland, Brazilië, Canada en gastland Frankrijk in Calais en Valenciennes luidt als volgt.

Woensdag 4 maart 2020
17.00 uur: Frankrijk - Canada 1-0 in Stade de L’Épopée in Calais
19.00 uur: NEDERLAND - Brazilië 0-0 in Stade de Hainaut in Valenciennes

Zaterdag 7 maart 2020
19.00 uur: Canada - NEDERLAND 0-0 in Stade de L’Épopée in Calais
21.00 uur: Frankrijk - Brazilië 1-0 in Stade du Hainaut in Valenciennes

Dinsdag 10 maart 2020
19.00 uur: Brazilië - Canada 2-2 in Stade de L’Épopée in Calais
21.00 uur: Frankrijk - NEDERLAND in Stade de Hainaut in Valenciennes

De wedstrijden van de Leeuwinnen tijdens het Tournoi de France zijn oefeninterlands op weg naar in eerste instantie nieuwe wedstrijden voor EK 2021 Kwalificatie, en in tweede instantie de strijd om goud op de Olympische Spelen 2020 van Tokio in Japan. De Olympische Spelen beginnen wat betreft het vrouwenvoetbaltoernooi op woensdag 22 juli in stadion Sapporo Dome.

Loting Olympische Spelen
Wanneer de Nederlandse voetbaldames op de Spelen van Tokio in actie komen en tegen wie de Leeuwinnen tijdens de Spelen van 2020 moeten, wordt bekend na de loting van de Olympische Spelen voor het vrouwenvoetbaltoernooi op zaterdag 18 april om 03.00 uur Nederlandse tijd. De loting vindt plaats in National Stadium Tokyo.

Na het Tournoi de France gaat het programma van de Oranje Leeuwinnen verder met wedstrijden in april tegen Kosovo (uit) en Estland (thuis in Groningen) voor EK-kwalificatie, gevolgd in juni door oefeninterlands tegen België en Noorwegen. De laatste zijn in directe aanloop naar juli en augustus: dan laat het OranjeLeeuwinnen speelschema optredens van Nederland zien op de Olympische Spelen in Japan. Na de OS van 2020 zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden van de Oranjevrouwen voor het EK 2021, namelijk in september tegen Rusland (uit) en Kosovo (thuis).

Klik verder voor alle data, tijden en locaties van het wedstrijdprogramma van de Leeuwinnen. De kalender van Oranje loopt door tot en met het Europees kampioenschap voetbal 2021 in Engeland en verder. De vice-wereldkampioen voetbal bij de vrouwen komt dus dit jaar nog in actie met als inzet een medaille bij de Olympische Spelen, en in 2021 verdedigen de succesvolle Nederlandse vrouwen hun Europese gouden titel uit 2017.