Zondag 8 december 2019

Programma WK Handbal maandag: Nederland - Denemarken en nog 8 wedstrijden

Wanneer_zijn_halve_finales_WK_Handbal.jpg

Dit is het programma van maandag 9 december 2019 op het WK Handbal. Nederland speelt in de Main Round tegen Denemarken, vanaf 10.00 uur Nederlandse tijd. Het is de tweede wedstrijd van Oranje in de Main Round in Poule 1, waarin plaatsing voor de halve finales op het spel staat.

Op maandag 9 december staan er negen wedstrijden op het programma van het WK Handbal. Nederland - Denemarken springt voor Nederland het meest in het oog. Die wedstrijd in Aqua Dome (Kumamoto) begint om 10.00 uur Nederlandse, 18.00 uur lokale, Japanse tijd. Daarnaast zijn er nog twee andere wedstrijden in de Main Round. In Poule 1 en Poule 2 bevinden zich nog twaalf kanshebbers voor de eindzege; het behalen van de wereldtitel handbal bij de dames, waarbij maandag alleen de landen uit Poule 1 in de arena staan. Tot slot wordt er op 9 december door twaalf al uitgeschakelde landen definitief gespeeld om de eindklasseringen 23 t/m 13.

Deze wedstrijden op het WK Handbal Japan worden maandag gespeeld, alle in Groep 1:

Om 07.00 uur:
Duitsland - Servië | Poule 1

Om 10.00 uur:
Denemarken - NEDERLAND | Poule 1

Om 12.30 uur:
Zuid-Korea - Noorwegen | Poule 1

Daarnaast zijn er deze laatste wedstrijden om de President's Cup:
04.30 uur: Australië - China | Wedstrijd om plaats 23
04.30 uur: Cuba - Kazachstan | Wedstrijd om plaats 21
07.00 uur: Slovenië - Congo | Wedstrijd om plaats 19
07.00 uur: Argentinië - Angola | Wedstrijd om plaats 15
10.00 uur: Brazilië - Senegal | Wedstrijd om plaats 17
10.00 uur: Frankrijk - Hongarije | Wedstrijd om plaats 13

Main Round: Stand Poule Nederland
Alle wedstrijden in de hoofdronde (Main Round) zijn onderdeel van het programma in Poule 1. Op dinsdag is Poule 2 aan de beurt, maar maandag komen dus Nederland, Denemarken, Duitsland, Servië, Zuid-Korea en Noorwegen in actie. In die poule van Nederland gaat Duitsland aan kop met 5 punten, gevolgd door de handbalsters uit Nederland die, na het verlies van zondag tegen de Duitse collega's, op 4 punten (uit de eerste poulefase meegenomen) zijn blijven steken.

Wanneer zijn halve finales WK Handbal Dames?
Inzet van de Main Round is het bereiken van de halve finales. Deze kunnen worden bereikt door in de poule te eindigen bij de bovenste twee landen. De halve finales van het WK Dameshandbal in Japan staan op het programma op vrijdag 13 december. Zie voor het schema met alle wedstrijden: Speelschema WK Handbal. Voor info over waar Nederland - Denemarken op tv en online te zien is, klik hier.