Zaterdag 7 december 2019

Programma WK Handbal: Nederland - Duitsland en overige wedstrijden zondag

Programma_WK_Handbal.jpg

Dit zijn de wedstrijden op het WK Handbal op zondag 8 december 2019. De Dames van Oranje spelen tegen Duitsland om 10.00 uur. Nederland - Duitsland is de eerste wedstrijd van Poule 1 in de Main Round van de Nederlandse vrouwen.

Het WK Handbal 2019 gaat voor de dames van Nederland verder op zondag 8 december . Op het programma staat Nederland - Duitsland, de eerste wedstrijd van Oranje in poule 1 van de Main Round. Nederland tegen Duitsland begint om 10.00 uur Nederlandse tijd. Daarnaast staan er nog vijf andere wedstrijden in deze Hoofdronde (de Main Round) op het programma.

Overigens, net als zes wedstrijden in de President's Cup. In de nachtelijke uren Nederlandse tijd wordt daarin door de afvallers uit de eerste poulefase gestreden om de plaatsen 24 tot en met 13. Maar interessant zijn natuurlijk vooral de wedstrijden in de Main Round. Deze bestaat uit twee nieuwe poules van zes landen die nog alle kans maken op het behalen van de wereldtitel Handbal Vrouwen in 2019.

Dit zijn de wedstrijden van zondag op het WK Handbal (van de landen die door zijn):

Om 07.00 uur:
Roemenië - Rusland | Poule 2
Servië - Zuid-Korea | Poule 1

Om 10.00 uur:
NEDERLAND - Duitsland | Poule 1 (klik voor stand en programma)
In Japan is het dan 18.00 uur.

Montenegro - Japan | Groep 2

Om 12.30 uur:
Noorwegen - Denemarken | Poule 1
Spanje - Zweden | Poule 2

Programma en stand Nederland in Main Round
Nederland speelt dus in Poule 1 tegen Duitsland in deze vervolgfase van het WK, maar ook tegen Denemarken (maandag 9 december) en Zuid-Korea (woensdag 11 december). Zie ook het programma WK Handbal met alle wedstrijden tot en met de finale op zondag 15 december. Oranje begint Poule 1 al als koploper, omdat het uit de eerste poulefase als enige 4 punten meeneemt. In Poule 2 geldt trouwens hetzelfde voor Spanje en Rusland.

Op de zondag 8 december van het WK Handbal worden ook deze wedstrijden gespeeld:

02.00 uur: Cuba - Australië (eerste wedstrijd om plaats 24-21)
04.30 uur: Kazachstan - China (om plaats 24-21)
04.30 uur: Hongarije - Argentinië (om plaats 16-13)
04.30 uur: Angola - Frankrijk (om plaats 16-13)
07.00 uur: Slovenië - Brazilië (om plaats 20-17)
10.00 uur: Senegal - Congo (om plaats 20-17)

Doel: in de Main Round eindigen bij de bovenste twee
De grote uitdaging voor Nederland en alle andere resterende kanshebbers is nu allereerst om te eindigen bij de bovenste twee van de nieuwe poule. Die plekken geven namelijk recht op het spelen van de halve finales, op vrijdag 13 december.

Ziggo: Nederland - Duitsland live kijken op tv en via internet
Nederland - Duitsland bij het handbal is, zoals ook dit WK te doen gebruikelijk, te volgen via Ziggo. Dat kan zowel online (klik verder voor info over livestream WK Handbal wedstrijden Nederland) als 'gewoon' via televisie, zie: Oranje handbaldames op tv.