Donderdag 12 december 2019

Programma WK Handbal vrijdag: 2 halve finales + nog 2 wedstrijden

Programma_WK_Handbal.jpg

Op het WK Handbal staan op vrijdag 13 december 2019 beide halve finales op het programma, waaronder Nederland - Rusland, naast wedstrijden om plaats 5 en plek 7.

Op vrijdag 13 december staan de beide halve finales op het programma van het WK Handbal. Waaronder Nederland - Rusland. De andere halve finale is Noorwegen - Spanje. Daarnaast zijn er nog twee wedstrijden op het WK Handbal vrijdag: de duels om plek 5 (Servië - Montenegro) en plek 7 (Duitsland - Zweden). De halve finales beginnen om respectievelijk 09.30 uur en 12.30 uur Nederlandse tijd. Eerst is Nederland tegen Rusland aan de beurt. De wedstrijden om plekken 5 en 7 vinden al deels 's nachts Nederlandse tijd plaats, eveneens in Park Dome in Kumamoto: die starten om 03.30 uur en 06.30 uur Nederlandse tijd.

Nederland speelt vrijdag én zondag op het WK Handbal
Als nummer twee van Main Round Poule 1 ontmoeten de Nederlandse handbalsters de Russinnen, die de halve finale bereikt hebben als nummer één van Poule 2. Inzet is een plek in de finale van het wereldkampioenschap vrouwenhandbal editie 2019 in Japan, die wordt gespeeld op zondag 15 december om 12.30 uur. Voor de verliezers van de clashes Nederland - Rusland en Noorwegen tegen Spanje wacht (eveneens op zondag de 15e) de wedstrijd om brons, met als begintijd 09.30 uur.

Uitslagen en resterend programma WK Handbal
Voor alle uitslagen van het WK Handbal dat met de laatste zes wedstrijden zijn apotheose kent mét de dames van Oranje erbij, kun je kijken bij het WK Handbal speelschema waarin alle wedstrijden zijn opgenomen.

Nederland - Duitsland én Noorwegen - Spanje zijn live te zien
Beide halve finales op vrijdag 13 december worden live uitgezonden door Ziggo. Hetzelfde geldt voor de finale van dameshandbal WK. En, als Nederland verliest in de halve finale, ook voor de troostfinale met Nederland. Zie ook: Uitzendschema WK Handbal bij Ziggo op tv en online.