Zaterdag 30 november 2019

Programma WK Handbal zondag

WK_Handbal_standen.jpg

Dit zijn de wedstrijden op het WK Handbal Dames op zondag 1 december, de tweede speeldag. Nederland komt maandag 2 december weer in actie, tegen Angola.

Dit zijn de wedstrijden die zondag 1 december op het programma staan op het WK Handbal. Nederland komt zondag niet in actie: de ploeg die op de openingsdag met 32-26 verloor van Slovenië, kan zich maandag 2 december herpakken tegen Angola.

Het speelschema van het WK gaat voor Oranje dus pas maandag weer verder. In de tussentijd komen zondag alleen landen uit de poules B en C in de Japanse arena. De teams in de poules A en D hebben een rustdag.

Zo luidt het wedstrijdprogramma van zondag, de tweede speeldag van het WK:

Om 07.00 uur:
Brazilië - Frankrijk | Poule B
Kazachstan - Montenegro | Poule C

Om 10.00 uur:
Australië - Duitsland | Poule B
Senegal - Roemenië | Poule C
Spanje - Hongarije | Poule C

Om 12.30 uur:
Zuid-Korea - Denemarken | Poule B

Handbalsters Nederland: teleurstellende ouverture
Tegen Slovenië op zondag beleefde het Oranjegekleurde team van bondscoach Emmanuel Mayonnade een WK-opening die anders verliep dan gewenst. Met de uitslag van 26-32 weet Nederland dat het maandag tegen Angola snel voor een ommekeer moet zorgen, om alsnog voortvarend in WK Handbal Poule A verder te kunnen gaan.

Nederland - Angola voor handbalsters nu nog meer van belang
Oranje keek vrij structureel tegen een achterstand aan, en mocht slechts sporadisch het comfort voelen van een voorsprong. Een Nederland dat verdedigend niet altijd even goed stond versus een scherper Slovenië: bij rust stond het nog hoopvol 14-15 (achter). Maar met onder anderen de Sloveense scherpschutters Tjassa Stanko (12 treffers) en Ana Gros (7), tegenover de minder presterende Nederlandse topschutters Lois Abbingh en Estavana Polman (beide 5 rake ballen) is het duidelijk: Nederland - Angola op maandag 2 december is nu nóg meer van belang. Ook voor Angola dat in de eerste wedstrijd met 32-25 van Servië verloor.

WK Handbal op TV & WK Handbal livestream met Nederland
Het uitzendschema en info over de dagen en tijden waarop de wedstrijden van de handbaldames van Nederland live te zien zijn, op zowel televisie als internet, is te vinden bij Ziggo WK Handbal Dames tv en livestream.