Donderdag 14 mei 2020

PSV verwelkomt Leeuwin Sari van Veenendaal

OranjeLeeuwin_Sari_van_Veenendaal_selectie_Leeuwinnen_WK.jpg

Heldin van de Oranjevrouwen en keeper van... PSV vanaf het seizoen 2020-2021: Sari van Veenendaal.

Een toptransfer, zei het in een ietwat omgekeerde volgorde: keeper Sari van Veenendaal verruilt haar buitenlandse, Spaanse club Atlético Madrid voor het Nederlandse PSV. De OranjeLeeuwin begint bij PSV vanaf het seizoen 2020-2021.

Eindhoven haalt daarmee de beste vrouwelijke keeper van de wereld (uitgeroepen in 2019, het jaar dat ook voor Sari van Veenendaal het WK op het programma stond met voor de Oranjevrouwen uiteindelijk een zilveren plak) binnen voor het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen, het KNVB Bekertoernooi en de Champions League. Van Veenendaal, geboren op 3 april 1990 en daarmee ten tijde van deze transfer 30 jaar, heeft verder al dienstverbanden bij de clubs Arsenal (Engeland), FC Twente en FC Utrecht op haar naam staan. Sari van Veenendaal begon ooit bij de amateurs van VSV Vreeswijk Meisjes en stapte over naar SV Saestum vóór haar betaaldvoetbal carrière begon.

Aanvoerder Oranje Vrouwen: "Niet in Nederland om stapje terug te doen"
Op de website van PSV vertelt de geboren Nieuwegeinse vanzelfsprekend over de transfer én over de reden waarom ze de overstap terug naar Nederland maakt. "Ik kom hier zeker niet om een stapje terug te doen. Het talentvolle team dat er al staat bij PSV wil ik helpen met mijn ervaring. Tegelijkertijd blijf ik erg gemotiveerd en leergierig." Bij Atlético Madrid, waar ze één, vanwege corona niet afgemaakt seizoen heeft meegemaakt, was ze niet verzekerd van een basisplaats. Bovendien mist de aanvoerder van Oranje Vrouwen Nederland en haar partner hier.

In september weer nieuwe wedstrijd OranjeLeeuwinnen
Van Veenendaal volgt bij PSV vanaf het nieuwe voetbaljaar de Spaanse keeper Eli Sarasola op die haar loopbaan beëindigt. PSV hoop na 1 september met het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen te kunnen beginnen, en hoopt het programma van de Oranje Vrouwen te kunnen hervatten op vrijdag 18 september 2020 met de uitwedstrijd tegen Rusland, gevolgd door de thuiswedstrijd tegen Kosovo op dinsdag 22 september 2020. Inzet van beide wedstrijden is kwalificatie voor het EK Vrouwen. De eindronde van het EK 2022 in Engeland begint op 6 juli van dat jaar. Op dit moment, tot aan het uitbreken van de coronacrisis, heeft Sari van Veenendaal 67 caps voor de OranjeLeeuwinnen op haar naam staan.