Vrijdag 6 maart 2020

Selectie Canada vrouwenvoetbal: speelsters Canada tegen Nederland

Selectie_Canada_WK_Vrouwen.png

Dit zijn de speelsters van het Canadese vrouwenelftal, tegen de vrouwen van Nederland op 7 maart 2020 tijdens het Tournoi de France.

Deze speelsters van Canada behoren tot de selectie van het Canadese vrouwen voetbalelftal, voor de wedstrijd Nederland - Canada op zaterdag 7 maart 2020 om 19.00 uur tijdens het Tournoi de France. Tegen welke Canadese spelers moeten de Leeuwinnen vanavond?

1. Stephanie Labbé
2. Allysha Chapman
3. Kadeisha Buchanan
4. Shelina Zadorsky
5. Rebecca Quinn
6. Deanne Rose
7. Julia Grosso
8. Diana Matheson
9. Jordyn Huitema
10. Ashley Lawrence
11. Desiree Scott
12. Christine Sinclair
13. Sophie Schmidt
14. Gabrielle Carle
15. Nichelle Prince
16. Janine Beckie
17. Jessie Fleming
18. Kailen Sheridan
19. Adriana Leon
20. Sabrina D'Angelo
23. Jayde Riviere
24. Vanessa Gilles


Zie ook: actuele selectie Leeuwinnen voor het Tournoi de France. Op moment van schrijven, na de eerste wedstrijd van Nederland tegen Brazilië (geëindigd in 0-0), is Victoria Pelova (Ajax) vanwege een knieblessure uitgeschakeld voor deze week in Frankrijk. Jill Roord (Arsenal) liep in de warming-up van het duel van de OranjeLeeuwinnen met de Braziliaanse tegenstander een bovenbeenblessure op, en is daarvan mogelijk op 7 maart tegen Canada hersteld. Op de pagina met Opstelling van de Leeuwinnen vind je voor de tweestrijd met Canada de speelsters die komende zaterdag in actie komen, in Stadion de L’Épopée in Calais.

Wedstrijden Oranjevrouwen deze week en daarna
Kijk voor alle wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal en de andere deelnemers (Brazilië, Canada en Frankrijk) van het vriendschappelijke toernooi in Frankrijk bij: Programma Tournoi de France.

Mooie statistieken qua aantal caps voor Van de Donk, Geurts
In het komende duel met Canada kan overigens Daniëlle van de Donk op 104 caps voor de OranjeLeeuwinnen komen, en daarmee op gelijke hoogte met bondscoach en ex-international Sarina Wiegman. Daniëlle van de Donk, van beroep middenvelder bij het Engelse Arsenal, heeft in de tot nu toe gespeelde 103 interlands 21 keer gescoord. Zij debuteerde in december 2019 en staat dus al bijna een decennium op het veld in het shirt van Oranje. Verder is de wedstrijd tegen de speelsters van Canada ook voor keepster Loes Geurts, indien zij een actie komt, een bijzondere mijlpaal: zij tikt dan het aantal van maar liefst 125 caps in het nationale vrouwenelftal aan.