Maandag 4 november 2019

Selectie Leeuwinnen: streep door naam Beerensteyn zorgt voor selectie-debuut Smits

Wanneer_volgende_wedstrijd_Oranjevrouwen.jpg

Lineth Beerensteyn (foto) haakt af in de selectie van de OranjeLeeuwinnen, waardoor PSV-spits Joëlle Smits in de selectie juist haar debuut maakt.

Een wijziging in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de wedstrijden tegen Turkije en Slovenië: door een lichte hersenschudding gaat er voorlopig een streep door de naam van Lineth Beerensteyn. Daardoor heeft PSV-aanvaller Joëlle Smits haar allereerste uitnodiging ontvangen van keuzedame Sarina Wiegman. Het Nederlands vrouwenelftal speelt op 8 en 12 november voor EK-kwalificatie, eerst uit, dan thuis. Beerensteyn sluit mogelijk wel weer aan voor het laatste duel, tegen Slovenië in het Gelredome in Arnhem.

Smits heeft haar invitatie niet alleen te danken aan de afwezigheid van FC Bayern München-collega Beerensteyn, die in de competitiewedstrijd van dit weekend tegen 1. FC Köln haar hersenschudding opliep. Spits Smits heeft deze nieuwe stap in haar voetbalcarrière namelijk sowieso te danken aan onder meer haar - tot dusver - al twaalf treffers voor PSV in de Eredivisie Vrouwen.

Begintijden komende wedstrijden OranjeLeeuwinnen
De wedstrijd om kwalificatie voor het EK 2021 in Engeland in Poule A op vrijdag 8 november (Turkije) en dinsdag 12 november (Slovenië) beginnen om respectievelijk 17.00 uur Nederlandse tijd in het Bornova Stadion in Izmir (in Turkije is het dan 19.00 uur) en om 20.00 uur in Arnhem.

Wijziging begintijd Oranjevrouwen tegen Turkije
De uitwedstrijd van de voetbalvrouwen van Oranje tegen Turkije begint twee uur eerder dan in de oorspronkelijke planning van de UEFA stond. De juiste en definitieve tijd van aanvang is zoals gezegd echter 19.00 uur lokale, Turkse tijd, en daarmee 17.00 uur Nederlandse tijd.

Selectie Leeuwinnen: 23 of 24 speelsters
Raakt Lineth Beerensteyn weer voldoende hersteld, dan sluit de aanvaller mogelijk voor de wedstrijd tegen Slovenië weer aan bij de Oranjeselectie, die nu bestaat uit 23 speelsters, en dan zou komen te bestaan uit een aantal van 24. Bekijk hier de actuele Leeuwinnen-selectie voor de duels met Turkije en Slovenië.

Speelsteden EK Engeland
Nederland is hard op weg om een ticket voor het EK Voetbal 2021 veilig te stellen. Deze speelsteden en stadions van het EK Vrouwen in Engeland kunnen dan de thuishaven worden van de Leeuwinnen: Londen (Wembley Stadium en Brentford Community Stadion), Wigan & Leigh (Leigh Sports Village), Manchester (Manchester City Academy Stadion), Sheffield (stadion Bramall Lane), Rotterham (New York Stadion), Milton Keynes (Stadion MK), Southampton (St. Mary's Stadion) en Brighton & Hove (Brighton & Hove Community Stadion).