Vrijdag 10 mei 2019

Shanice: al winnend op weg naar het WK!

OranjeLeeuwin_Shanice_van_de_Sanden_selectie_Leeuwinnen_WK.jpg

Leeuwin Shanice van de Sanden is met haar club Olympique Lyon zeer succesvol. Vlak voor het WK Vrouwen in Frankrijk wint ze alvast de Franse landstitel en Franse beker.

Lekker, zo richting het WK in hetzelfde Frankrijk! Leeuwinnen-international Shanice van de Sanden heeft alvast én de Franse landstitel gepakt én de Franse beker. Met haar club Olympique Lyon staat ze bovendien in de finale van de FIFA Women's Champions League, tegen het FC Barcelona van haar collega-Leeuwinnen Lieke Martens en Stefanie van der Gragt.

Scoren in de Franse bekerfinale voor vrouwen
Van de Sanden scoorde óók nog eens zelf in de afgelopen bekerfinale. Tegen LOSC Lille maakte zij de 2-0 door een sterke kopbal, vlak nadat Olympique Lyon al de openingstreffer had gemaakt. Uiteindelijk werd het 3-1 en dat betekende de dubbel voor de Franse ploeg van Shanice. Want afgelopen zondag won Lyon ook al het landskampioenschap in de Franse nationale voetbalcompetitie voor vrouwen.

1 prijs, 2 prijzen, 3 prijzen... 4 prijzen?
En... de dubbel kan zoals gezegd óók nog een triple worden. Maar dan moet Shanice van de Sanden met haar ploeg nog wel even afrekenen met Lieke Martens, Stefanie van der Gragt en de rest van FC Barcelona in de finale van de Champions League voor vrouwen op zaterdag 18 mei in Boedapest. Hoe dan ook wordt het voor deze Leeuwinnen van Oranje een bijzondere en goede laatste clubwedstrijd vóór het WK. Wie weet wordt deze zomer - opnieuw in Frankrijk - wel een unieke víerde prijs nog aan het palmares van de vleugelspits toegevoegd...