Dinsdag 28 juli 2020

Gewijzigd | Speelschema Olympische Spelen Handbal 2021

Wedstrijden_Olympische_Spelen_handbal_dames_Nederland.jpg

Dit is het vanwege corona gewijzigde, nieuwe speelschema van de Olympische Spelen bij het handbal voor dames.

Dit is het speelschema Olympische Spelen Handbal. Het nieuwe, gewijzigde Olympisch speelschema bij de handbaldames vanwege corona. Het uitgestelde olympisch handbaltoernooi begint op zondag 25 juli 2021 en duurt tot en met de finale op zondag 8 augustus. Daarmee is het toernooi in Japan, Tokyo, zo goed als exact één jaar later dan oorspronkelijk gepland. Alle wedstrijden op het OS 2021 bij het handbal staan op het programma in het Yoyogi National Stadium in Tokio. De openingsceremonie van 'Tokyo 2020' is op vrijdag 23 juli 2021. Ook wereldkampioen Nederland doet mee.

De wijzigingen in het olympisch schema bij het handbal zijn niet groot. Het handbaltoernooi in Tokio in 2021 heeft bijna dezelfde data als oorspronkelijk het geval was in 2020, maar dan een jaar later. Vind hier het definitieve nieuwe speelschema Olympische Spelen Handbal inclusief alle gewijzigde data.

Olympische Zomerspelen op tv | 2021
De wedstrijden op de Olympische Spelen, waaronder die van Nederland, worden uitgezonden door de NOS en Eurosport. De uitgestelde Olympische zomerspelen van Tokio zijn nu officieel van 23 juli 2021 (opening bij de mannen) t/m 8 augustus 2021.

Wedstrijden handbal op Olympische Spelen met dames Nederland
Dit is het programma, in samenvatting. Wanneer Nederland speelt en tegen wie, is bekend na de loting.

Groepswedstrijden:
Zondag 25 juli 2021 | 6 poulewedstrijden
Dinsdag 27 juli | 6 poulewedstrijden
Donderdag 29 juli | 6 poulewedstrijden
Zaterdag 31 juli | 6 poulewedstrijden
Maandag 2 augustus | 6 poulewedstrijden

Kwartfinales:
Woensdag 4 augustus | kwartfinales, mogelijk met Oranje

Halve finales:
Vrijdag 6 augustus | halve finales, mogelijk met Oranje

Troostfinale en FINALE:
Beide op zondag 8 augustus

Zie ook het volledige speelschema Olympische Spelen handbal voor alle informatie en toelichting.

Dames Nederland eerst op EK Handbal
De handbalsters van Oranje spelen vóór de Olympische Spelen eerst nog op het EK Vrouwen Handbal 2020, van 3 tot en met 20 december in Denemarken en Noorwegen. Aan het EK Vrouwenhandbal doen behalve Nederland en de beide gastlanden, Denemarken en Noorwegen, nog dertien landen mee: Frankrijk, Rusland, Roemenië, Zweden, Hongarije, Montenegro, Duitsland, Servië, Spanje, Slovenië, Polen, Tsjechië en Kroatië.