Dinsdag 26 november 2019

Standen WK Handbal: alle poules

WK_Handbal_standen.jpg

Bekijk hier de standen van het WK Handbal.

De standen van het WK Handbal bekijken? Bekijk de standen en alle wedstrijden in Poule A, Poule B, Poule C en Poule D van het wereldkampioenschap handbal bij de vrouwen. Nederland speelt in de groepsfase in Poule A en ontmoet daarin Slovenië, Angola, Cuba, Servië en Noorwegen. Het WK Dames in Japan duurt van 30 november t/m 15 december 2019.

De actuele standen in alle poules zijn hier te vinden. Er doen aan het WK 24 landen mee. In de groepsfase, de eerste ronde, zijn deze landen verdeeld over de genoemde vier poules van zes landen. Nederland speelt de eerste vijf wedstrijden op het 'Women's Handball World Championship Japan 2019' in het Aqua Dome in speelstad Kumamoto. Om de opvolger van de huidige wereldkampioen Frankrijk te kunnen worden, moet Nederland allereerst bij de eerste drie landenteams eindigen in Poule A. Daarna wacht er voor elk van de beste drie landen uit de vier poules die doorgaan, een aantal van drie nieuwe wedstrijden in de Hoofdronde. De route naar de eeuwige roem van de wereldtitel verloopt vervolgens via de halve finales (vrijdag 13 december) en de finale (zondag 15 december).

Hoe worden de standen op het WK Handbal bepaald?
Bij het bepalen van de stand in de groep telt logischerwijs allereerst het puntenaantal. Winst levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt. Staan aan het einde van de rit in de poule meerdere landen in puntenaantal gelijk? Dan wordt als eerste gekeken naar het onderlinge resultaat. Dit geldt niet alleen in de poulefase, maar ook in de Hoofdronde, bestaande uit Poule 1 en Poule 2. Geeft het onderlinge resultaat géén uitsluitsel (ofwel, speelden de landen die qua puntenaantal gelijk zijn geëindigd in hun onderlinge ontmoeting ook gelijk) dan telt het onderlinge doelsaldo. Levert dit evenmin verschil op, dan bepaalt daarna het onderlinge aantal doelpunten vóór de stand.

Maar... bij een onderling gelijkspel is toch sowieso ook het onderlinge doelsaldo én het onderling gemaakte aantal doelpunten vóór automatisch gelijk?
Noot: bij slechts twee landen die in puntenaantal gelijk eindigen én als die onderling gelijk hebben gespeeld, zal natuurlijk inderdaad ook het onderlinge doelsaldo gelijk zijn, evenals het aantal gemaakte treffers in die ene onderlinge wedstrijd. Echter, het kan ook voorkomen dat er bijvoorbeeld drie of misschien wel vier landen in de poule met een gelijk puntenaantal eindigen. In een dergelijk geval kunnen de hiervoor genoemde beslissingsfactoren al wel het verschil maken.

Stand en algehele doelsaldo
Daarna (pas) wordt voor het bepalen van de eindstanden gekeken naar het algehele doelsaldo van de teams, indien nodig gevolgd door het totaal aan gemaakte doelpunten. In het uiterste geval moet worden overgegaan tot een loting.

IHF wereldranglijst handbal dames
Zie desgewenst ook: stand van de landen op de wereld ranking bij de handbalvrouwen.