Dinsdag 11 juni 2019

Tegen wie, waar en wanneer kan Nederland spelen in achtste finales WK Vrouwen?

Leeuwinnen_achtste_finales_WK_tegen_wie_speelt_Nederland.jpg

Tegen wie kunnen de Leeuwinnen spelen in de achtste finales van het WK Vrouwen? Wanneer moeten ze en in welke speelstad? Lees welke tegenstander Nederland kan treffen in de 1/8 finale van het WK 2019 en waar, op welke datum en hoe laat.

Wie kunnen de Leeuwinnen tegenkomen in de achtste finale van het WK Vrouwen? Waar, in welke speelstad in Frankrijk kunnen de vrouwen van Oranje spelen in de knock-outfase 1/8 finales? En wanneer spelen de Leeuwinnen als zij zich plaatsen voor deze fase? Hier lees je welke tegenstander Nederland kan treffen, op welke datum en in welke van de speelsteden in de achtste finales van het WK.

>>> Lees hier de update telkens wanneer de uitslagen van nieuw gespeelde wedstrijden de mogelijkheden qua datum, tegenstander en speelstad voor Oranje in de achtste finales doen wijzigen. Kijk desgewenst ook bij: Uitslagen, actuele standen en programma van het WK Vrouwen met alle wedstrijden.

Zo zit het. Het Nederlands vrouwenelftal speelt, zoals bekend, in de groepsfase van het WK Voetbal 2019 in Groep E. Eindigt Nederland hierin (na de drie wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada) als eerste van de poule? Dan speelt Oranje op dinsdag 25 juni om 21.00 uur tegen de nummer 2 van Groep D. Dit kan Engeland zijn, Japan, Argentinië of Schotland. De speelstad is dan Rennes, met als stadion: Roazhon Park.

Wordt Oranje tweede in Poule E? Dan komt Nederland in de achtste finale in actie tegen de nummer 2 uit Poule F, in Parijs. Stadion: Parc des Princes. De datum van de wedstrijd wordt dan maandag 24 juni 2019, met 21.00 uur als tijdstip van beginnen. Nederland speelt in dat geval tegen de huidig wereldkampioen Verenigde Staten, tegen Thailand, Chili of Zweden.

Eindigt Nederland als vierde en daarmee laatste in Groep E? In dat geval zouden de Leeuwinnen hun kansen op de achtste finales hebben verspeeld. Maar van dat scenario gaan we natuurlijk geenszins uit!

En wat gebeurt er als Nederland derde wordt in Poule E? In dat geval wordt het nog even reuze spannend. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman moet dan in elk geval eindigen bij de beste vier nummers drie. Want de twee nummers drie die in hun groep het slechtst hebben gepresteerd, vallen net als alle groepsnummers vier af.

Als de Oranjevrouwen als derde eindigen in hun groep en dat beter hebben gedaan dan tenminste twee andere landen die in hun groep derde zijn geworden dan gaan de Leeuwinnen dus ook door naar de achtste finale. Maar welke? Eén ding is in elk geval zeker: Nederland speelt dan de 1/8 finale op zondag 23 juni.

Maar het hangt nog af van de resultaten van alle wedstrijden van de andere landen en nummers 3 uit de groepsfase, hoe laat, tegen wie en in welke speelstad. Er zijn daarbij twee mogelijkheden. 1) Het kan zijn om 17.30 uur tegen de nummer één van Groep D (opnieuw Engeland, Japan, Argentinië of Schotland) in speelstad Valenciennes (waar Nederland ook in de groepsfase al speelt tegen Kameroen). Of 2) het Nederlands vrouwenelftal speelt als nummer drie van Groep E de achtste finale eveneens op zondag 23 juni, maar dan 's avonds om 21.00 uur, in Le Havre (waar Oranje ook al tegen Nieuw-Zeeland speelde) tegen de nummer één van Groep A: Frankrijk, Noorwegen, Nigeria of Zuid-Korea.

De Leeuwinnen spelen tegen de nummer één van Groep D als Nederland in Groep E één van de beste nummers drie is samen met de nummers drie uit deze groepen:

A, B en D
A, C en D
A, C en F
A, D en F
B, C en D
C, D en F

De Leeuwinnen spelen tegen de nummer één van Groep A als Nederland in Groep E één van de beste nummers drie is samen met de nummers drie uit deze groepen:

B, C en F
B, D en F
A, B en F

Kortom, op dit moment kan Nederland - als het zich daarvoor kwalificeert - in de 1/8 finales van de knock-outfase van het WK Voetbal spelen tegen deze landen: Engeland, Japan, Argentinië, Schotland, Verenigde Staten, Thailand, Chili, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Nigeria of Zuid-Korea.

Nederland kan in de achtste finales in deze Franse speelsteden terechtkomen: Rennes, Parijs, Valenciennes of Le Havre.

De datums waarop de OranjeLeeuwinnen in de achtste finale kunnen spelen, zijn: zondag 23 juni, maandag 24 juni (2019) en dinsdag 25 juni.

Zijn er wijzigingen in de mogelijkheden? De actuele info vind je bij het Programma achtste finales!